Koning Lear op klompen

In een uitstalkastje van het pand met de naam Grenen Grit an de Peperstroate in Deever is een nogal beduimeld boek te zien. Dit boek heeft de titel ‘Koning Lear op klompen’.
Het boek is in 1933 geschreven door de al lang geleden in de vergetelheid geraakte Deense schrijver Johannes Anker Larsen.
Het beduimelde boek is een klein caricaturaal voorbeeld van hoe sommige Deeverse neringdoenden zo zijdelings toch ook een paar centen willen verdienen aan de steeds ernstiger vormen aannemende Shakespearitis in Deever.
De Nederlandstalige versie van het in het Deens geschreven boek is nog steeds voor forse bedragen te koop bij tweede-hands-boekhandelaren.
De redactie van het Deevers Archief heeft de kleurenfoto op maandag 3 september 2018 toevallig in het voorbijgaan gemaakt. Toevallig ? Toeval of geen toeval, dat is de vraag. Of in het Deens: Tilfældighed eller intet tilfælde der er spørgsmålet.
De redactie van het Deevers Archief heeft de kleurenfoto van het reclamedoek op de Bolderbrink, tegenwoordig ook wel Shakespearebrink genoemd, voor het openluchttheater in het Grünedal op woensdag 20 september 2018 gemaakt.

This entry was posted in Peperstraat, Shakespearitis, Toevallige waarnemingen, William Shakespeare. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *