De megalomane burgemeester Jan Cornelis Meiboom (die in de Deeverse volksmond altijd Ome Kees of Slimme Kees werd genoemd) bemoeide zich in 1957 ten zeerste en tot het uiterste en tot in het pietluttigste met de peperdure inrichting van het nieuwe gemeentehuis van de armlastige gemiente Deever an de brink van Deever. En tot die inrichting behoorde volgens burgemeester Jan Cornelis Meiboom (die in de Deeverse volksmond altijd Ome Kees of Slimme Kees werd genoemd) ook een chique galaservies met gemeentewapen van Petrus Regout en Compagnons uit Maastricht. Voor minder deed hij het niet.
De redactie van ut Deevers Archief citeert uit het papieren blad Opraekelen 09/3 (september 2009) van de Historische Vereniging Vroegere Gemeente Diever, zeg maar de heemkunduge vurening uut Deever, enkele eigen woorden van burgemeester Jan Cornelis Meiboom (die in de Deeverse volksmond altijd Ome Kees of Slimme Kees werd genoemd) over het gemeentelijke galaservies:
In de kasten staan kopjes, schoteltjes, koffiekannen, theepotten, suikerpotten, melkkannetjes, koekborden, en gebakschoteltjes opgeborgen.
Maar burgemeester Jan Cornelis Meiboom (die in de Deeverse volksmond altijd Ome Kees of Slimme Kees werd genoemd) vergat te vermelden dat zijn vrouw Nelly Veltman (die in de Deeverse volksmond altijd Tante Nel werd genoemd) ook galaserviesspul voor het ontbijt en de lunch had besteld.
Want als de Shakespeare-burgemeester van Deever upon Kwasloot de Shakespeare-burgemeester van Stratford upon Avon op de cultuurzolder van het gemeentehuis aan de brink voor een klassiek Engels ontbijtje uitnodigde, dan kon Tante Nel hem het ontbijt met ham-and-eggs-and-bacon en butter toast natuurlijk niet op ordinaire HEMA-bordjes serveren.
En tot dat galaserviesspul behoorde ook de hier afgebeelde porceleinen botervloot, misschien behoorden nog wel één of twee botervloten tot dat servies. Wie het weet die mag het zeggen. Zie de afbeeldingen 1 en 2. Op de onderkant van de botervloot staat: Petrus Regout – Porcelein – Made in Holland.