Category Archives: Deeverse bos

Student’n hept ut Stundent’npad in de bos ebaut

In de Provinciale Drentsche en Asser Courant van 11 augustus 1936 verscheen het volgende bericht over de tweede fase van de aanleg van een zandweg door studenten op de grens van de bossen van de Nederlandse staat en de bossen … Continue reading

Posted in Deeverse bos, Landhuis Berkenheuvel, Staatsbosbeheer, Student’nkaamp | Leave a comment

Broamboss’n bee de Tillegröppe in de Olde Willem

De redactie van ut Deevers Archief vervangt zo nu en dan voor de verandering de kopafbeelding van ut Deevers Archief. Als jij in het bezit bent van een mooie afbeelding uut de gemiente Deever en jij acht deze echt wel geschikt als kopafbeelding van deze webstee, aarzel dan niet deze afbeelding naar de redactie te sturen. Het formaat van een kopafbeelding is 940 x 198 puntjes (300 dpi).
Als jij vind dat de hier getoonde kopafbeelding te lelijk is als kopafbeelding van ut Deevers Archief, aarzel dan niet jouw mening luid en duidelijk aan de redactie kenbaar te maken. Als jij een reeds getoonde kopafbeelding graag nog een keer als kopafbeelding van ut Deevers Archief wilt zien, aarzel dan niet dit luid en duidelijk aan de redactie kenbaar te maken.
De redactie heeft de hier getoonde kleurenfoto’s van bleuin’de broamboss’n bee de Tillegröppe en de Tillegröppe an de Woaterseweg in de Olde Willem gemaakt op woensdag 11 mei 2022. Een uitsnede van afbeelding 1 is voor het eerst als kopafbeelding getoond op 14 mei 2022, zie afbeelding 2.

Afbeelding 1

Afbeelding 2

Afbeelding 3

Afbeelding 4

Afbeelding 5

Posted in Deeverse bos, Kopplaètie, Landschap | Leave a comment

Ut valse reclamebröt veur de Deeverse bos

De redactie van ut Deevers Archief kwam tijdens het surfen over de golven van oneindig veel informatie op het internet bijgaande afbeelding van de Deeverse bos tegen. De redactie heeft de naam van de betreffende webstee helaas niet genoteerd, zo flabbergasted was hij van deze afbeelding. De idyllisch archaïsch utopische afbeelding met een zandverstuiving en dennebossen en een vliegden met een edelhert, een buizerd en een specht en een wandelaar op de wegen der vrijheid is niet meer van deze tijd. Want de dennebossen worden door de op geld beluste beheerders van de Deevers bos in rap temo en met veel wroem wroem lawaai te gelde gemaakt. En in de Deeverse bos zijn gelukkig geen nep-Noordeuropese-zandwoestijnen. En dat van die ‘de lanen op de paden in’ wandelaar klopt al helemaal niet meer. Bezoekers zijn ongewenste personen geworden, zijn persona non grata geworden. Want de arrogante beheerders van de Deeverse bos zijn in rap tempo bezig met het onbegaanbaar maken en het uitwissen van de vroeger aanwezige paden en wegen. Dus in plaats van een wandelaar met een wandelstok, zal een padvinder met een grote scherpe machete moeten worden afgebeeld. En de beheerders van de Deeverse bos willen de schapenmoordenaar genaamd extotische wolf alle ruimte geven om zich aan de randen van de Deeverse bos in de buurt van schapen te vestigen en dat betekent dat bezoekers nog veel meer ongewenste personen zijn geworden, persona absoluta non grata zijn geworden.
De conclusie is dat bijgaand misleidend indoctrinatie-bord zo snel mogelijk moet verdwijnen en vooral niet moeten worden vervangen door een ander idyllisch archaïsch utopisch misleidend indoctrinatie-bord.

Posted in Deeverse bos | Leave a comment