Zuivelfabriek – Jan Andreae – 50 jaar in de zuivel

Via het internet is in de webstee zuivelhistorienederland.nl het door Jan Andreae zelf geschreven verhaal over zijn eigen vijftigjarige loopbaan in de zuivel te vinden en als zogenaamd pdf-bestand over te nemen, een loopbaan die begon bij het in 1899 opgerichte melkfabriekje aan het Katteneinde in Diever.
Jan Andrea (geboren op 02-02-1904 te Diever, overleden op 25 december 1975 te Zuidwolde) was de zoon van Cornelis Andreae en zijn tweede vrouw Jantje Schoenmaker. Een volle broer van hem was Albertus Andreae (geboren op 18-03-1908 te Diever, overleden op 27-03-1988 te Diever) (die in de Deeverse volksmond altijd Bart Eulie werd genoemd), die lagereschoolmeester in de gemiente Deever was.
Tegenwoordig zijn veel stamboomgegevens via het internet in allerlei webstees te vinden, zo ook zijn gegevens van de familie Andreae te vinden in de webstee www.stamboomonderzoek.com.
De familie Cornelis Andreae woonde, als je aan het Moleneinde voor het schoolpattie hen ’t Kasteel stond, in een kleine huisje aan het Moleneinde aan de linkerkant van het pattie.
Het verhaal van Jan Andreae is oorspronkelijk gepubliceerd geweest in de Nieuwe Drentse Volksalmanak van 1970, bladzijden 53 tot en met 69. Het bestuur van de heemkundige vereniging uut Deever heeft dit artikel een paar jaar geleden ook al eens – wellicht bij gebrek aan goede redacteurs, gemakzucht of gebrek aan materiaal- in een aantal delen opgesplitst als snelle vulling van het verenigingblad Opraekelen gebruikt.

This entry was posted in Deever, Opraekelen, Süvelfubriek Deever, ut Kastiel. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *