In de Friese-koerier (onafhankelijk dagblad voor Friesland en aangrenzende gebieden) verscheen op 5 april 1956 het navolgende korte alarmerende bericht.
Bouwverbod in Diever
Diever
De gemeenteraad van Diever heeft besloten over te gaan tot de aankoop van een strook bouwterrein van de heer J.T. Seinen c.s. te Diever voor f. 11.458,–. Deze grond is bestemd voor de bouw van winkels en dergelijke.
Over het algemeen was de raad van mening, dat de gemeente deze grond moest kopen, maar over de bestemming van de grond liepen de meningen uiteen. Omdat men echter geen beslissing hoefde te nemen over de bestemming van het terrein werd er slechts gestemd over de aankoop van dit stuk grond. Zeven leden stemden voor het voorstel; twee waren er tegen.
Voort werd in deze vergadering een verordening inzake bebouwingsvoorschriften voor de kom van Diever vastgesteld. Nu het voorstel in dezen is aanvaard bestaat er een bouwverbod voor het blok tussen de Hoofdstraat en de Peperstraat, waar in de toekomst een soort brink zal komen. Op een vijftal percelen zal de herbouw van een boerderij evenwel mogelijk blijven.
Aantekeningen van de redactie van ut Deevers Archief
Gelukkig is op het stuk grond van Jan Thijs Seinen met de zijnen nooit een soort van een door de Hoge Heren Van De Voorkant Van Het Gelijk Van De Gemiente Deever beoogd megalomanistisch winkelcentrum gebouwd, maar werden later op het stuk grond (in de Weiert) de eerste bejaardenhuisjes van de gemiente Deever gebouwd. Veel hulde aan de gemeenteraad, die niet in de lompe plannetjes van burgemeester Jan Cornelis Meiboom (die in de volksmond altijd ome Kees werd genoemd), de Grote Aanvoerder Van De Hoge Heren Van De Voorkant Van Het Gelijk In De Gemiente Deever, met de zijnen wenste te trappen.
Het is zeer te betreuren dat de gemeenteraad een bouwverbod voor het blok tussen de Heufdstroate en de Peperstroate in Deever wél aanvaardde. Burgemeester Jan Cornelis Meiboom (die in de volksmond altijd ome Kees werd genoemd), de Grote Aanvoerder Van De Hoge Heren Van De Voorkant Van Het Gelijk In De Gemiente Deever, met de zijnen wilde de bebouwing tussen de Heufdstroate en de Peperstroate -zie bijgaande zwart-wit foto- slopen en op de vrijgekomen grond een grasveld wellicht met bomen aanleggen en die dan brink gaan noemen. Alsof je een willekeurig grasveld zo maar brink kunt gaan noemen ! Alsof de volstrekt niet-angelsaksische brink van Deever niet goed en erfgoed genoeg was en uitgebreid moest worden tot een slecht soort van Dwingeler brink ? Gelukkig is het zover nooit gekomen. Dan zou ook de smederij van de gebroeders Kloeze (nu rijksmonument) tegen de vlakte zijn gegaan. Bijgaande zwart-wit foto is gemaakt in de Tweede Wereldoorlog. De fotograaf stond boven in de gemeentelijke toren aan de brink.
Het boerderijtje rechts op de voorgrond is het boerderijtje van Hendrik Gruppen an de Heufdstroate in Deever. Dit boerderijtje is op 21 juni 1946 na een blikseminslag afgebrand en helaas niet weer opgebouwd. De plek van het boerderijtje is nu een stuk grasveld aan de zo genoemde Kerkstraat bij de kerk aan de brink van Deever. De redactie verwijst graag naar het betreffende bericht in het Deevers Archief.
Wat burgemeester Jan Cornelis Meiboom (die in de volksmond altijd ome Kees werd genoemd), de Grote Aanvoerder Van De Hoge Heren Van De Voorkant Van Het Gelijk In De Gemiente Deever, met de zijnen bij de uitvoering van de sloopplannetjes met name in de weg kwam te staan, was de verrassende plaatsing van de boerderij van Trompetter op de Monumentenlijst; zie het betreffende bericht in het Deevers Archief. Blijkbaar liet de communicatie tussen burgemeester Jan Cornelis Meiboom (die in de volksmond altijd ome Kees werd genoemd), de Grote Aanvoerder Van De Hoge Heren Van De Voorkant Van Het Gelijk In De Gemiente Deever, met de zijnen en de rijksoverheid ten zeerste te wensen over..