Greinspoal LXXIV stiet bee de vurneelde Tilgröppe

De redactie van ut Deevers Archief heeft de hier afgebeelde kleurenfoto (afbeelding 1) van greinspoal LXXIV (greinspoal 74) gemaakt op 21 november 2014. Deze greinspoal stond op de genoemde datum bij de toen nog bestaande Tilgröppe in de Olde Willem. De greinspoal staat nog steeds op zijn oorspronkelijke plaats.
De redactie van ut Deevers Archief heeft de kleurenfoto voor afbeeldingen 2, 3, 4 en 5 van greinspoal LXXIV (greinspoal 74) gemaakt op donderdag 22 november 2019.
Greinspoal LXXIV (greinspoal 74) staat op de grens van de gemiente Deever in de provincie Drente en de gemeente Ooststellingwerf in de provincie Friesland en staat nu bij de vernielde Tilgröppe, daar waar de grens tussen greinspoal LXXIII (greinspoal 73) en greinspoal LXXIV (greinspoal 74) de vernielde Tilgröppe kruist. Zie afbeelding 2, waarop greinspoal LXXIII (greinspoal 73) op de achtergrond en greinspoal LXXIV (greinspoal 74) op de voorgrond is te zien.
Dus greinspoal LXXIV (greinspoal 74) staat aan de Drentse kant van de vernielde Tilgröppe.
Ook deze roestgevoelige gietijzeren grenspaal bevindt zich in een uitstekende staat van onderhoud. Deze grenspaal is alleen te voet of op een bergfiets bereikbaar.

Afbeelding 1
Afbeelding 2

Afbeelding 3

Afbeelding 4

Afbeelding 5

This entry was posted in Aarfgood, de Olde Willem, Greinse, Greinspoal, Tilgröppe. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *