De olde Ford mit nummerbröt D-2620

Het nummerbewijs D-2620 van het automobiel op de hier afgebeelde foto werd op 15 september 1922 afgegeven aan Berend Slagter in de Kruusstroate in Deever. De Duitse bezetter heeft deze fraaie auto van het merk Ford in de Tweede Wereldoorlog gevorderd, maar is na de oorlog teruggevonden in Den Helder en teruggekomen in Deever.
Van links naar rechts zijn op de afgebeelde foto te zien: Reina Slagter (geboren op 14 mei 1910, overleden op 23 oktober 1958), Alberdina Slagter (geboren in 27 januari 1914 in Deever, overleden op 7 januari 2008 in Dwingel) en een nicht, waarvan de naam niet achterhaald kon worden.
De zeer gewaardeerde bezoeker van ut Deevers Archief lette vooral op de prachtige verharding van zwerfkeien en zwerfkeitjes voor het café-biljart van Berend Slagter an de Kruusstroate in Deever.
De redactie van ut Deevers Archief kan helaas niet goed afleiden in welk jaar deze foto is gemaakt. De redactie schat in dat Alberdina Slagter ergens midden twintig is. Wellicht is de foto vlak vóór de Tweede Wereldoorlog gemaakt.
Deze foto was aanwezig in de verzameling van mevrouw Alberdina Doorten-Slagter. Na haar overlijden is haar verzameling foto’s bij allesverzamelaar Jans Roelof Tabak in de Aachterstroate in Deever terecht gekomen. Na het overlijden van Jans Roelof Tabak is de verzameling foto’s van Alberdina Doorten-Slagter bij het leeghalen van de woning van Jans Roelof Tabak waarschijnlijk samen met vele andere historisch waardevolle paperassen in de afvalcontainer onterecht gekomen. Een gevalletje van heel erg helaas. De grote vraag is natuurlijk hoe dit had voorkomen had kunnen worden.
Ter plekke an de Kruusstroate in Deever is nu ’t Nieuwscafé gevestigd.
Het verkeer op de drukke provinciale weg N355 moet zich in Deever door het Moleneinde, een stuk van de Hoofdstraat en de Kruisstraat murwen. En rijdt dus vlak langs het terras van ’t Nieuwscafé. Zo ook vrachtwagens. Zie de bijgaande kleurenfoto die de redactie van ut Deevers Archief op woensdag 22 mei 2022 op het terras van ’t Nieuwscafé heeft gemaakt. Bij het langsdenderen van zwaarbeladen vrachtwagens klotst het bier door de verkeerstrillingen in de glazen. En het kan natuurlijk ook voorkomen dat twee langsdenderende zwaarbeladen vrachtwagens elkaar bij het terras van ’t Nieuwscafé tegenkomen. Dan zal het bier waarschijnlijk door de verkeerstrillingen uit de glazen klotsen.
De redactie merkt op dat nu langs het terras afzetpaaltjes van het type Amsterdamned staan en niet van het type Deeverdamned. Zie ook het bericht Un riegel betuttelpoalties van ut type Amsterdamned.

This entry was posted in Café Berend Slagter, Kruusstroate, Olde auto. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *