Café Petit-Restaurant ‘de Harmonie’ op Zorgvlied

De eigenaar van café-klein-restaurant ‘de Harmonie’ op Zorgvlied heeft met de uitgave in juni 1972 van bijgaand afgebeelde zwart-wit ansichtkaart, zonder het waarschijnlijk toen in de gaten te hebben, een mooie bijdrage geleverd aan het in beelden vastleggen van de geschiedenis van de Dorpsstroate op Zorgvlied (de aandere kaante van de bos). Het witgeschilderde café-klein-restaurant ‘de Harmonie’ is op de zwart-wit ansichtkaart aan de linkerkant te zien. Eén beeld zegt vaak meer dan duizend geschreven woorden.
Voor deze uiterst zeldzame ansichtkaart uit de nadagen van de zwart-wit ansichtkaart hebben verzamelaars heel veel geld over. Jij kunt dit topstuk toch maar beter wel netjes in een mooi duur zuurvrij beschermhoesje in jouw verzameling hebben. Ech wè.
De redactie van ut Deevers Archief zou van de zeer gewaardeerde bezoekers van ut Deevers Archief heel graag willen weten wie in 1972 de bewoners van de op de zwart-wit ansichtkaart zichtbare panden an de Dorpsstroate op Zorgvlied waren.
De redactie heeft de kleurenfoto op 4 april 2013 gemaakt.
De redactie zou van de zeer gewaardeerde bezoekers van ut Deevers Archief toch ook wel heel graag willen weten wie op 4 april 2013 de bewoners van de op de kleurenfoto zichtbare panden an de Dorpsstroate op Zorgvlied waren.

De redactie ontving op 28 mei 2020 de volgende zeer gewaardeerde reactie van de heer Ronnie Simom:
Op de oude kaart zijn rechts van het café drie woningen te zien. In de dubbele woning woonde aan de linkerkant Peet Pereboom en zijn vrouw Greet en aan de rechterkant woonde Marten van der Helm. De grote woning rechts van de dubbele woning was van Gerrit Hielkema en Willy Bos.

De redactie ontving op 11 maart 2023 de volgende zeer gewaardeerde reactie van mevrouw Mattine van der Helm:
Daarvoor waren Jan van der Helm en zijn vrouw Ibeltje Veenstra de eigenaren van het café. .
Zij woonden met hun twee dochters in het linker deel van de dubbele woning, in het rechter deel woonde zijn broer Marten van der Helm en zijn vrouw Arentje Bergsma en hun twee dochters.

This entry was posted in Ansichtkoate, Café De Harmonie, De aandere kaante van de bos, Dorpsstroate. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *