De huus’n an de Kloosterstroate stoat op ut Bultie

Wijlen U.L.O.-meester Hendrik (Henk) van den Bos heeft in het begin van de zeventiger jaren van de vorige eeuw mooie kleurendia’s gemaakt in de gemiente Deever. Vanuit de tuin bij zijn huis in Oll’ndeever heeft hij in december 1974 bijgaand afgebeelde kleurendia (afbeelding 1) gemaakt van wat hij toen kijkend in de richting van de gemeentelijke toren an de brink van Deever zag. De op de kleurendia zichtbare huizen an de Kloosterstroate in Deever zijn in het begin van de vijftiger jaren van de vorige eeuw gebouwd op bouwakkers met de naam ut Bultie.
Wijlen mevrouw Stien Dees, echtgenote van wijlen meester Hendrik (Henk) van den Bos, gaf de redactie van ut Deevers Archief toestemming deze afbeelding voor geschiedkundige doeleinden te gebruiken. De redactie is haar daar alsnog postuum bijzonder erkentelijk voor. En geschiedkundiger dan ut Deevers Archief kan je het in de gemiente Deever niet krijgen.
De hier afgebeelde uitsnede (afbeelding 2) van de hier afgebeelde kleurendia is voor het eerst van 7 januari 2012 tot en met 23 augustus 2012 getoond als kopafbeelding van ut Deevers Archief.
De redactie heeft de hier afgebeelde kleurenfoto (afbeelding 3) gemaakt op vrijdag 18 november 2022.

De redactie van ut Deevers Archief vervangt zo nu en dan voor de verandering ut kopplaètie van ut Deevers Archief.
Als jij in het bezit bent van een mooie afbeelding uut de gemiente Deever en jij acht een uitsnede van deze afbeelding echt wel geschikt als kopplaètie voor deze webstee, aarzel dan niet een goede scan van deze afbeelding naar de redactie te sturen.
Als jij vind dat een getoond kopplaètie te lelijk is als kopplaètie van ut Deevers Archief, aarzel dan niet jouw mening luid en duidelijk aan de redactie kenbaar te maken.
Als jij een reeds getoond kopplaètie graag nog een keer als kopplaètie van ut Deevers Archief wilt zien, aarzel dan niet dit luid en duidelijk aan de redactie kenbaar te maken.

Afbeelding 1

Afbeelding 2

Afbeelding 3

This entry was posted in Dorpsgesigte, Kopplètie. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *