Die raere richtinganwieser bee ut pièrdemaarkturrein

Het is de redactie van ut Deevers Archief niet duidelijk of het in 2019 in uitvoering genomen peperdure herbestratings- en herverlichtingsplan met de merkwaardige naam Diever op Dreef (Deever op Drift) van de Hoge Heren Van Het Grote Toekomstbestendige Gelijk Van De Gemeente Westenveld ook voorziet in een herbewegwijzeringsplanvoorfietsers.
Als dit niet het geval is, dan zal de verkeersgoeroe van de Lagere Heertjes Van Het Grote Fietsersvriendelijke Gelijk Van De Gemeente Westenveld met geschwinde spoed en in gestrekte draf zo’n plan toch zeker voor één paal met wegwijzers voor fietsers tot in detail moeten uitwerken en dit mogelijk onderhands als meerwerkje van het plan Diever op Dreef (Deever op Drift) laten uitvoeren.
Het gaat om de paal met wegwijzers voor fietsers die op bijgaande foto is te zien. Deze staat op de hoek van ut Kastiel en de Betonweg (Ten Darperweg). De redactie heeft deze foto op woensdag 6 november 2019 toevallig in het voorbijgaan gemaakt.
De fietser die bij deze paal staat en naar Wapse of Vledder wil en niet weet via welke wegen hij daar naar toe kan fietsen, wordt naar een omrijroute door wellicht de Heufdstroate of de Peperstroate gestuurd. De kortste route via de Aachterstroate of de Betonweg (Ten Darperweg) is niet aangegeven.
De fietser die bij deze paal staat en naar de Deeverbrogge wil, maar niet weet via welke wegen hij daar naar toe kan fietsen, wordt helaas naar een omrijroute door de veel te vroemvroemvriendelijke Heufdstroate en het veel te vroemvroemvriendelijke Meul’nende gestuurd en wordt daarmee een korter tochtje over het rustige schilderachtig mooie Kastiel, door de Dwarsdrift en langs de huidige Bolderbrink onthouden.
De fietser die bij deze paal staat en naar Assen wil, maar niet weet via welke wegen hij daar naar toe kan fietsen, wordt helaas ook naar een hele lange omrijroute door de veel te vroemvroemvriendelijke Heufdstroate en het veel te vroemvroemvriendelijke Meul’nende naar de Deeverbrogge gestuurd en wordt daarmee een veel korter tochtje over de prachtige vroemvroemvrije Grönnegerweg, langs hunnebed D52 en langs ut Aar’mhuus naar de Gowe onthouden.
De bestemmingen op de onderste wegwijzer aan de rechterkant van de paal zijn helaas helemaal niet leesbaar, maar de redactie vermoedt dat het gaat om de plaatsen Uffelte en Meppel.
Het kan natuurlijk zo zijn dat de redactie zich vergist en dat de verkeersgoeroe onder de Lagere Heertjes Van Het Grote Fietsersvriendelijke Gelijk Van De Gemeente Westenveld wel degelijk in het peperdure plan Diever op Dreef (Deever op Drift) een degelijk fietserswegwijsplan heeft opgenomen en wordt wellicht de op de kleurenfoto zichtbare paal met de wegwijzers voor fietsers vervangen en verplaatst naar een betere plaats of wordt hier wellicht een bord met een plattegrond met fietsverkeersknooppunten geplaatst of wordt hier wellicht een hypermodern toekomstbestendig toekomstvast hangjongerenbestendig duurzaam aanraakscherm met een routeuitstippelprogramma geplaatst.
Maar het zou ook maar eens zo kunnen zijn dat de verkeersgoeroe van de Lagere Heertjes Van Het Grote Fietsersvriendelijke Gelijk Van De Gemeente Westenveld vindt dat de op de kleurenfoto zichtbare paal met de verkeerde wegwijzers voor fietsers in het kader van de uitvoering van het peperdure plan Diever Op Dreef (Deever op Drift) nog wel moet worden geruimd, maar niet zal worden vervangen door iets anders. Want tegenwoordig acht de overheid dat elke burger tot op hoge leeftijd zichzelf moet kunnen redden. Dus ook op de fiets. En dus zeker zijn eigen te volgen weg met bijvoorbeeld een routeberekenprogramma op de slimme telefoon of op de fietscomputer moet kunnen bepalen. Een kompas en een kaart gebruiken mag natuurlijk ook. Fietsers, zoek het toch lekker zelf allemaal uit.
Voor alle personen die denken het Deevers te beheersen en voor alle personen die het Deevers nog niet beheersen, maar ijverig en ernstig bezig zijn met het leren van het Deevers volgt hier de vertaling van de titel van dit bericht: De vreemde richtingaanwijzer bij het paardenmarkterrein.

This entry was posted in Marktterrein, Toeristenindustrie, Toevallige waarneming. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *