Un waslappie mit ut woap’m van Deever

De redactie van ut Deevers Archief vond enige tijd geleden bij het opruimen van een van de vele dozen met spullen uit de nalatenschap van zijn moeder ook het bijgaand afgebeelde washandje. Hoe kwam ze aan dat waslappie ? Had zij dat waslappie destijds gekocht in de eerste winkel van textielbaronmagnaat Henk ten Hoor, die in 1970 an de Peperstroate in Deever zijn textielwinkelketen begon met een eerste winkel in het niet meer bestaande pand op de hoek van de Kruisstraat en de Peperstraat ? Of had ze die gekocht in de manufacturenwinkel van Geertje Vos an de Heufdstroate ? Het is min of meer te zien dat ze het washandje gewoon in gebruik heeft gehad.
Voor de verzamelaar van Deeverse prullaria is het hier afgebeelde washandje mit ut woap’m van de gemiente Deever natuurlijk een echt ‘must have’ voorwerpje. Dat ding moet en wil en zal jij in jouw verzameling hebben.
Uiteraard heeft de redactie dit waslappie na het scannen niet in de verzamelbak voor herbruikbaar oud textiel gegooid, maar weer bewaard, maar nu in de doos met zijn eigen Deeverse waardevolle prullaria.

This entry was posted in Deeverse prullaria, Woap'm van Deever. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *