De ièste en laèste krabbel van Jans Roelof Tabak

Op bladzijde 3 van ut Deeverse Blattie van Japie van Goor van 4 mei 1995 verscheen de ienige en kleinste krabbel van alles-van-Deever-verzamelaar en alles-van-ut-olde-Deever-wetende Jans Roelof Tabak uut de Aachterstroate (de Saandhook) in Deever. Hij schreef het op zijn eigen manier in sien Deevers.

Jans Tabak, Achterstraat 10
Nou ak veur de tweede maol ut ’t ziekenhuus é komen binne, wik alleman die, op wat veur meniere dan ok, an mij é dacht hef, hartelijk bedaanken daor vur.

Aantekeningen van de redactie van ut Deevers Archief
De redactie van ut Deevers Archief heeft in de periode 1998-2008, toen de redactie, tot grote ergernis van het onafscheidelijke drammerige bestuursduo Barteld Blaaauw en Jan Smit van de Historische Vereniging Vroegere Gemeente Diever, nog meewerkte aan het maken van het papieren clubblad Opraekelen, het zeer gewaardeerde mede-redactielid Jans Roelof Tabak vele keren aangezet tot dat wat in zijn hoofd zat aan Deeverse verhalen ook op papier te zetten. Dat zou een schat aan verhalen hebben opgeleverd.
Dat schrijven is echter nooit gelukt bij Jans Roelof Tabak. Hij deed uitsluitend en alleen aan ‘oral history’. Dus wellicht is bijgaand bericht, nota bene geschreven in het Deevers, wel de enige ooit geschreven tekst van Jans Roelof Tabak.

This entry was posted in Jans Roelof Tabak. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *