Ut bidplaètie van Clara Johanna Mulder

De redactie van ut Deevers Archief toont bijzonder graag bidprentjes van rooms katholieken die zijn geboren in de gemiente Deever en zijn overleden in de gemiente Deever of zijn geboren in de gemiente Deever, maar niet zijn overleden in de gemiente Deever of niet zijn geboren in de gemiente Deever, maar wel zijn overleden in de gemiente Deever. Dit bericht toont de voorkant en de achterkant van het bidprentje van Clara Johanna Mulder, echtgenote van Gerardus Cornelis Wolfs. Zij is op Woater’n geboren, maar zij is niet overleden in de gemiente Deever.

Dierbare herinnering aan onze liefdevolle echtgenote en moeder Clara Johanna Mulder,
echtgenote van Gerardus Cornelis Wolfs.
Zij werd geboren te Zorgvlied 20 juni 1911 en aanstonds door het Heilig Doopsel opgenomen in het Rijk Gods; zij overleed, gesterkt en getroost door de genademiddelen der Heilige kerk in het ziekenhuis te Heerenveen, 3 april 1966 en werd begraven op het Rooms Katholieke kerkhof te Wolvega de 6de daar aan volgend.
Voorbeeldig was zij als moeder, een echt lief en zorgzaam ‘moedertje’. Gezwoegd heeft zij met haar dierbare man voor al haar kinderen, die zij lief had en voor wie zij leefde.
Moeilijke dagen heeft zij gekend, maar meer dagen van vreugde van haar man, haar kinderen en kleinkinderen, die allen o zo veel van hun goede moedertje hielden.
Lieve moeder ! Wij missen u node, maar gunnen u van harte het hemels geluk. Vergeten zullen wij u nooit ! Uw voorbeeld, uw wijze lessen, uw vertrouwen op onze lieve Heer, uw zorgen voor ons, blijven in de dankbare harten van uw man en kinderen. Wij hebben ons gesticht aan uw smartvol lijden, vooral de laatste maanden. Wij bidden voor uw zielerust. Bidt en zorgt gij voor ons in de hemel. En gij allen, die haar gekend hebt, gedenkt haar in uw gebed.

Aantekeningen van de redactie van ut Deevers Archief
Clara Johanna Mulder was een dochter van boer Johannes Thijses Mulder en Geertruida Johannes Vlodder. Zij is geboren op 20 juni 1911. Zij trouwde op 19 november 1932 in de gemeente Weststellingwerf met Gerardus Cornelis Wolfs. Zij is overleden op 3 april 1966 op 54-jarige leeftijd overleden in Heerenveen. Gerhardus Cornelis Wolfs is geboren op 7 januari 1904. Hij is overleden op 23 september 1986. Clara Johanna Mulder en Gerhardus Cornelis Wolfs zijn begraven op het rooms-katholieke kerkhof in Wolvega.
Johannes Thijses Mulder en Geertruida Johannes Vlodder kregen -zoals de heilige rooms katholieke kerk dat in die jaren bijzonder graag propageerde- veel kinderen, nota bene tien kinderen, te weten:
– Margaretha Maria, geboren op 16 februari 1895 in Steenwijkerwold;
– Johannes Jan, geboren op 3 oktober 1897 in Steenwijkerwold;
– Thijs Arnoldus, geboren op 18 juli 1899 in Steenwijkerwold;
– Johanna Frederika, geboren op 7 februari 1901 in Steenwijkerwold;
– Bernardus Carolus, geboren op 15 november 1902 in Steenwijkerwold;
– Jan Hendrikus, geboren op 7 oktober 1904 in Steenwijkerwold;
– Aleida Maria, geboren op 24 februari 1907 op Woater’n;
– Frederika Henderika, geboren op 25 februari 1909 op Woater’n;
– Clara Johanna, geboren op 20 juni 1911 op Woater’n;
– Alberta Johanna, geboren op 28 juli 1914 op Woater’n.
Johannes Thijses Mulder en Geertruida Johannes Vlodder en hun gezin verhuisden op 17 maart 1905 van Steenwijkerwold naar Woater’n. Zij gingen wonen in het boerderijtje met adres Woater’n 37a. Zij verhuisden op 25 mei 1919 naar de gemeente Weststellingwerf. Clara Johanna Mulder was toen bijna 8 jaren oud.


Afbeelding 3
Bevolkingsregister van de gemiente Deever, periode 1900-1930, deel II, bladzijde 451.
Gegevens van de familie Johannes Thijses Mulder en Geertruida Johannes Vlodder.

This entry was posted in Bidplètie, Woater’n. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *