Hier stön ut Waarme Hart Van Deever

In de Olde Möppeler (Meppeler Courant) verscheen op 23 oktober 2019 het volgende berichtje over de aanstaande vernietiging van ut Dingspilhuus, ut Waarme Hart Van Deever.

Sloop Dinspilhuus start snel
Diever – De sloop van het Dingspilhuus in Diever start binnen enkele weken. Het werk kan beginnen, omdat de natuurtoets, die deel uitmaakt van de sloopmelding, aangetoond heeft dat er geen belemmeringen zijn. Datzelfde geldt voor het asbestonderzoek.
Onderdak
Het Dingspilhuus, dat meer dan 40 jaar onderdak heeft geboden aan heel veel activiteiten in Diever, staat sinds dit voorjaar leeg. De dorpshuisactiviteiten zijn verplaatst naar het nieuwe Hart van Diever bij scholengemeenschap Stad & Esch. Of snel begonnen kan worden met de afbraak van het pand was lang de vraag. Gevreesd werd dat vleermuizen zich in het gebouw hadden genesteld. Was dit zo geweest, dan had de afbraak niet kunnen starten.
Nieuwe invulling
De oude en versleten multifunctionele accomodatie het Dingspilhuus wordt gesloopt door Bork uit Stuifzand. Naar verwachting is de aannemer voor het einde van de jaarwisseling klaar met het werk. Op de locatie die vrijkomt, wordt nieuwbouw gepleegd. De herinrichting van de locatie gebeurt in overleg met de inwoners van Diever. Hierover is inmiddels een startoverleg geweest.

Aantekeningen van de redactie van ut Deevers Archief
De redactie van ut Deevers Archief heeft de twee bijgaand afgebeelde kleurenfoto’s op 22 april 2020 gemaakt.
Op ut kèle turrein an de Heufdstroate stön ut Dingspilhuus, ut echte dorpshuus van Deever, ut ienige echte Waarme Hart Van Deever. De Lagere Dametjes en Heertjes Van De Voorkant Van Het Grote Gelijk Van Het Inbreiden Van De Deeverse Bebouwde Kom Van De Gemeente Westenveld hept ut ienige echte Waarme Hart Van Deever in december 2019 wegeknooit.
De redactie is wel bijzonder benieuwd of de Lagere Dametjes en Heertjes Van De Voorkant Van Het Grote Bomen Slopen Gelijk Van De Gemeente Westenveld de grote monumentale bomen om het bouwterrein ook gaan slopen.

This entry was posted in Dingspilhuus. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *