Abram Moesker steet veur sien V.I.V.O.-winkel

In de beeldbank van de Historische Vereniging Steenwijk is diapositief (foto 1860035) aanwezig. Bijgaande afbeelding (afbeelding 1) is de digitale versie van een afdruk van dat kleurendiapositief. De redactie van ut Deevers Archief is de beheerder van de beeldbank van de Historische Vereniging Steenwijk bijzonder erkentelijk voor zijn toestemming bijgaande afbeelding in ut Deevers Archief te mogen tonen. De Steenwijker Ab Kiers heeft de afgebeelde foto omstreeks 1960 gemaakt.
Op de afbeelding is de V.I.V.O.-winkel van Abram (Bram) Moesker en Martha Jonkers an de Heufdstroate in Deever te zien. De grossier Jacobus (Ko) Kiers uit Steenwijk bevoorraadde de V.I.V.O.-winkel van Bram Moesker en Martha Jonkers. V.I.V.O. was een afkorting van Vrijwillige Inkoop en Verkoop Organisatie.
Abram (Bram) Moesker is geboren op 6 augustus 1932. Hij is overleden op 5 juni 2007.
Abram (Bram) Moesker staat voor zijn winkel. Hij heeft net het zonnescherm laten zakken. In zijn etalage maakt hij onder meer reclame voor Lucky Strike en Pall Mall sigaretten. Boven het eenvoudig uitgevoerde zonnescherm is te lezen: Galanterieën – Kruidenierswaren. Abram (Bram) Moesker heeft die tekst niet zelf boven zijn kruidenierswinkel laten aanbrengen. Dat heeft Reintje (Reintie) Slagter, de vorige eigenares van de kruidenierswinkel an de Heufdstroate in Deever, laten doen. De redactie weet niet of Abram (Bram) Moesker en Martha Jonkers ook galanterieën verkochten.
De familie Moesker woonde in het huis rechts naast de winkel.
De redactie van ut Deevers Archief heeft bijgaand afgebeelde kleurenfoto (afbeelding 2) gemaakt op 15 december 2023.

Afbeelding 1

Afbeelding 2

This entry was posted in Neringdoende. Bookmark the permalink.

Comments are closed.