Wie is toch die jonge bee Hendukkie Oosterveen ?

Op 24 mei 1930 trouwde Hendrik Nijboer (geboren op 30 april 1905 op ’t Noave; leeftijd: 25 jaar; beroep: landarbeider, zoon van Willem Nijboer, beroep: landbouwer en Arentje Kleene, beroep: zonder) in Deever met Hendrikje Oosterveen (geboren 24 januari 1909 in Wapse; leeftijd: 21; beroep: zonder, dochter van Lambert Oosterveen, beroep: landbouwer en Jacobje Daalman).

Op 31 maart 2022 stuurde de heer Hendrik (Henk) Nijboer, zoon van Hendrik Nijboer en Hendrikje Oosterveen, het volgende e-mail bericht naar de redactie van ut Deevers Archief:
Ik heb hier een foto van mijn moeder met een voor ons onbekend jongetje. Ik denk dat deze foto is genomen vóórdat mijn moeder Hendrikje Oosterveen in 1930 is getrouwd. Mijn zuster Arentje is geboren in november 1931, mijn broer Lambert in april 1935, mijn zuster Jacobje in april 1937, mijn broer Willem in augustus 1945 en ik in augustus 1948. Gelet op zijn mooie kleding en schoenen is het jochie niet Lambert en ook niet Willem. Mijn moeder heeft in haar jonge jaren bij de familie Boesjes gewerkt, maar ik weet niet van wanneer tot wanneer. Zou het een zoon van het gezin Boesjes kunnen zijn ?

Aantekeningen van de redactie van ut Deevers Archief
Jan Boesjes was de secretaris van de gemiente Deever. Jan Boesjes was niet alleen secretaris van de gemiente Deever, hij was ook secretaris van heel veel verenigingen in de gemiente Deever.
De zoon van Jan Boesjes heette ook Jan Boesjes.

De heer Hendrik (Henk) Nijboer wil graag van de zeer gewaardeerde bezoekers van ut Deevers Archief weten wie het jongetje op de foto is.
De redactie van ut Deevers Archief wil graag van de zeer gewaardeerde bezoekers van ut Deevers Archief weten waar deze foto is gemaakt. Bij het marktterrein aan het begin van de Bosweg in Deever ?

This entry was posted in Alle Deeversen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *