Un pèèr diel’n van ut suvies van de gemiente Deever

De redactie van ut Deevers Archief heeft de hier afgebeelde kleurenfoto, waarop suviesgood van de gemiente Deever is te zien, toevallig in het voorbijgaan gemaakt op zaterdag 17 december 2022.
Het serviesgoed staat bij het binnenlopen in het krimpfiliaaltje van de Möppeler scholenmoloch Stad en Es op de Westeresch in Deever, in een vitrinekast van de Historische Vereniging Vroegere Gemeente Diever aan de linkerkant. In het krimpfiliaaltje mogen inwoners van Deever en omgeving een drankje kopen en een sport-, vergader- of theaterzaaltje huren.
De megalomane burgemeester Jan Cornelis Meiboom (die in de Deeverse volksmond altijd ome Kees werd genoemd) bemoeide zich in 1957 ten zeerste met de peperdure inrichting van het nieuwe gemeentehuis van de armlastige gemiente Deever an de brink van Deever. En tot die inrichting behoorde ook een chique galaservies met gemeentewapen van Petrus Regout en Compagnons uit Maastricht.
De grote vraag is natuurlijk of de Historische Vereniging Vroegere Gemeente Diever in het bezit is geraakt van het complete galaservies van de gemiente Deever ? De redactie heeft ten zeerste het vermoeden van niet, want verwijst daartoe naar het bericht Ut sundagse suvies van de gemiente Deever.

This entry was posted in Deeverse prullaria, Gemiente Deever. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *