De Oele op ut pièdemaarktturrein in Deever

Ten tijde van de uitvoering in 2019/2020 van het volstrekt overbodige met dik belastinggeld betaalde gemeentelijke project Diever op Dreef moest ook ut maarkturrein an de Bosweg in Deever het zwaar ontgelden. Oeroude ekkelboom’m -echte CO2 slurpers- moesten rücksichtlos het veld ruimen voor ruimte voor zwarte shakespearepropaganda en voor het overbodige onrendabele verloederende faillerende geldgebrekkige V.V.V.-kantoor op ut pièdemaarktturrein.
De kettingzaagvirtuoos Henry Koeling -de Henry Moore onder de kettingzaagkunstenaars- uut Deever mocht zijn talenten (tegen een vorstelijk honorarium ?) botvieren op een door de gemeente Westenveld vernielde ekkelboom in de wal van de kaarkhof an de Grönnegerweg bee Deever. Dat eindigde met een houten uil, zie afbeelding 1. En onder de uil is een nest jonge uilen te zien, zie afbeelding 2. Heeft Henry Koeling voor dit deel van het kettingzaagwerk een mini-kettingzaagje gebruikt ? En als ware het een dure vleeskoe van een veehouder in de prairie van het Wilde Westen van Noord-Amerika, bracht Henry Koeling zijn eigen brandmerk (handelsmerk ?) op de vernielde ekkelboom aan, zie afbeelding 3.
De gemeente Westenveld heeft als mitigerende, compenserende en gewetensussende maatregel naast de vernielde ekkelboom een jong ekkelboompie geplant.
De uil is het symbool van de nacht en de dood. De uil is het symbool voor degenen die de duisternis liefhebben: ongelovigen en ketters. De uil is ook het symbool voor oude en stille wijsheid. Een uil ziet wat anderen niet zien. Een uil hoort wat anderen niet horen. De uil kan mensen helpen de diepere betekenis van dingen te zien en de verborgen schatten van het leven te ontdekken.
De redactie heeft de eerste drie hier afgebeelde kleurenfoto’s (afbeeldingen 1, 2 en 3) gemaakt op maandag 27 juli 2019. De redactie heeft de andere twee hier afgebeelde kleurenfoto’s (afbeeldingen 4 en 5) gemaakt op zondag 18 december 2022.
Voor sommigen in Deever is deze houten uil een totem, dan moet de vernielde ekkelboom een totemboom zijn. Het zal je maar gebeuren dat je bij het ochtendgloren in de Deeverse bos loopt -je waant je wellicht helemaal alleen op aarde- en dan opeens -en schijnbaar uit het niets- zie je vlak voor je zo’n grote uil geruisloos tussen de bomen door laveren.

Afbeelding 1

Afbeelding 2

Afbeelding 3

Afbeelding 4

Afbeelding 5

This entry was posted in Kuunst in de gemiente Deever, Maarktturrein. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *