Un rond holt’n bröttie mit ut woap’m van Deever

De redactie van ut Deevers Archief is een fervent liefhebber van Deeverse prullaria. En daartoe behoort zeer zeker ook het bijgaand afgebeelde houten bordje mit ut woap’m van de gemiente Deever met daarop aangebracht de ijzersterke reclamespreuk ‘Kom liever naar Diever’ uit de zestiger jaren van de vorige eeuw.
Kom liever naar Diever. Ga je een eindje vedder, dan kom je in Vledder. Ga je een eindje terug, dan kom je in Dieverbrug. En je bent ook zo over de Stroom in Dwingelo. En zeg geen nee tegen Lhee.
Het is een al wat ouder bordje, maar waarschijnlijk nooit gebruikt. Het bordje komt uit een ambachtelijke houtsnijderij, die gestopt is vanwege het overlijden van de houtsnijder.
Het heeft toch wel iets zo’n rond plankje mit ut woap’m van de gemiente Deever. Je kunt het gebruiken als plankje voor het snijden van de stukjes kaas voor bij de borrel. Maar je kunt het nog beter gebruiken als plankje voor het in grote stukken snijden van die lekkere vette keiharde Dreinse wost’n. Gien wost’n mièr uut de wiemel, moar ut de supermaarkt.

This entry was posted in Deeverse prullaria, Woap'm van Deever. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *