Verbouwing van het Dingspilhuus in Deever

Op 16 september 2013 verscheen in de webstee van RadioTelevisieDrenthe (rtvdrenthe.nl) het volgende bericht over de financiering van de verbouwing van het Dingspilhuus in Deever. 

DIEVER – De gemeente Westerveld stopt 1,2 miljoen euro in de verbouw van zalencentrum Dingspilhuus in Diever. Dat bleek vanavond op een bijeenkomst. Dit is bijna 4 ton meer dan de gemeente eerst wilde investeren. Het extra geld is nodig om een veilig gebouw te krijgen, zo blijkt uit een rapport van een extern bureau.
Een deel wordt afgebroken en opnieuw opgebouwd.
Uit het onderzoek blijkt ook dat de exploitatie van het zalencentrum niet uit kan.
Gemeente en gebruikers gaan nu kijken hoe ze die wel passend kunnen krijgen.
Het bureau stelt onder meer voor om inwoners van Diever te vragen mee te helpen bij de bouw en om er vrijwilligerswerk te verrichten.

Reactie van de redactie van het Deevers Archief
Het begint in deze tijden van krimp zo langzamerhand op te vallen dat in door allerlei adviesbureau’s opgestelde documenten van de gemeente Westenveld aan de plaatselijke dorpskrachten wordt gevraagd vrijwillig en gratis mee te werken aan met gemeenschapsgeld gefinancierde projecten.
Zijn de plaatselijke kleinbedrijven het eens met de gemeentelijke suggestie om bij de verbouwing gratis dorpskrachten in te zetten, terwijl de schaarse werkgelegenheid bij hun eigen bedrijven onder druk staat ?
Wellicht levert slim aanbesteden wel veel meer geld op en kunnen daarbij bovendien de plaatselijke kleinbedrijven aan de slag worden geholpen, dat zal ook wel moeten, nu het richtbedrag van 1.200.000 euro voor de verbouwing op straat ligt.

This entry was posted in Diever, Dingspilhuus, Dorpskracht, Gemeentebestuur, Krimpsignaal. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *