Category Archives: Sport

Juniorenelftal van v.v. Diever kampioen in 1958/1959

De redactie van het Deevers Archief ontving bijgaande foto van de heer Henk Nijboer uit Beilen. Hij is de jongste broer van de op deze foto aanwezige Willem Nijboer. De redactie is Henk Nijboer bijzonder erkentelijk voor deze bijdrage.

Op deze foto staat het elftal van de A- of B-junioren van voetbalvereniging Diever, dat in het seizoen 1968/1969 1958/1959 kampioen werd. Wie weet of het de A-junioren of de B-junioren waren ? De mogelijke reservespelers staan niet op de foto.
Staande zijn van links naar rechts te zien: Willem (Wim) Jansen, Schelte Betten, Albert Klok (overleden), Hendrik de Leeuw, Albert Vierhoven (overleden), Albertus (Bertus) Noorman (overleden) en Bertus Barels.
Op de knieën zijn van links naar rechts te zien: Wolter Smit, Willem Nijboer (overleden), Hendrik (Henk) Koning en Bennie Doorten.
Zo te zien is Schelte Betten de doelman van dit elftal. Niet bekend is waar deze foto is gemaakt. Enige personen op deze foto zijn al overleden.
Albert Vierhoven werd geboren op 23 augustus 1944 en is op 10 april 2004 overleden.
Willem Nijboer werd geboren op 2 augustus 1945 en is overleden op 18 december 1967.
Wie van de personen op deze foto kan aanvullende gegevens verstrekken ?

De redactie van het Deevers Archief ontving op 11 juli 2016 de volgende zeer gewaardeerde reactie van Wim Jansen:
Wat is deze site een verrassing !
Ik sta zelf helemaal links op de foto. Met een bos bloemen, want ik was de aanvoerder
De foto is genomen op het veld van de v.v. Wapse in verband het kampioenschap van de B-junioren (seizoen 1958/1959). Dus niet wat in de tekst wordt genoemd seizoen 1968-1969.

Nog een aanvulling op de tekst: ook Bertus Noorman is -alweer jaren geleden- overleden in zijn toenmalige woonplaats Heerenveeen

Posted in Diever, Sport, Voetbal | Leave a comment

A-junioren van v.v. Diever – Eind vijftiger jaren

De redactie van het Deevers Archief ontving bijgaande mooie foto van zijn trouwe bezoeker Wim Jansen (uut de Aachterstroate). Hij wist ook de namen van de spelers. De redactie is hem daar bijzonder erkentelijk voor.

Op de foto staat het elftal van de A-junioren van de voetbalvereniging Diever (v.v. Diever). In die jaren werd met één reserve gespeeld.
In die tijd werd steevast gespeeld met een linksback, een stopperspil, een rechtsback, een linkshalf, een rechtshalf, een midvoor, een linksbinnen, een linksbuiten, een rechtsbinnen en een rechtsbuiten.
Wim Jansen wist zich te herinneren wie de jongens op te foto zijn en wie waar speelde; zie de navolgende opsomming.
De foto is gemaakt aan het einde van de vijftiger jaren van de vorige eeuw.
Het op de foto zichtbare elftal speelde zeer goed, maar werd in het seizoen dat de foto werd gemaakt geen kampioen.
Ook als een elftal geen kampioen werd, dan werd toch zo nu en dan een foto gemaakt. Deze foto is gemaakt op het gemeentelijke sportterrein bij de U.L.O.-school en de openbare lagere school. De ingang van het sportterrein bevond zich aan de Tusschendarp bij veearts Van der Eijk.
Links op de achtergrond staat het houten kleedgebouw; twee kleedhokken, twee washokken, een toilet, een hok voor de scheidsrechter en twee berghokken.
Tussen het doel en de kleedgebouw was het speelterrein van de korfbalclub O.D.I.V.A.L. (Ontspanning Door Inspanning Voor Alle Leden) van ome Piet Zijlstra.
Het kleedgebouw werd gebruikt door v.v. Diever en door O.D.I.V.A.L.
Op de foto zijn op de bovenste rij van links naar rechts te zien:
Hilbertus (Bertus) Noorman (overleden) (linksbinnen), Wolter Smit (rechtsbinnen), Lambertus (Bertus) Barels (linksback), Albert Klok (overleden) (midvoor), Reinder van Leeuwen (linksbuiten), Corné Andrea (wellicht was zijn achternaam Andreae of Andree) (reserve) en Anne Nijzingh (trainer).
De twee jongens in het midden zijn van links naar rechts:
Aaldert Soer (overleden) (rechtsback) en Bart Buiter (linkshalf).
De vier jongens op de onderste rij zijn van links naar rechts:
Jan Kuiper (rechtsbuiten), Geert Room (stopperspil), Schelte Betten (keeper) en Willem (Wim) Jansen (rechtshalf).

abracadabra-560

Posted in Afbeeldingen, Diever, Sport, Voetbal | Leave a comment