Ut neeje huus an ut ende van de Brinkstroate

De redactie van ut Deevers Archief is van mening dat in ut Deevers Archief meer aandacht moet worden besteed aan het vastleggen van hedendaagse veranderingen in de gemiente Deever. De veranderingen van gisteren en vandaag zijn morgen en overmorgen geschiedenis. Een zo’n verandering is de bouw van een hypermodern woonhuis op de plaats van het zomerschuurtje en de oude al lang niet meer onderhouden boerenboomgaard van twee generaties Kruid an de Brinkstroate in Deever.
De redactie herinnert zich uit zijn jeugd in de vijftiger en het begin van de zestiger jaren van de vorige eeuw, dat in ut noajoar de gejatte appels en peren uit deze boerenboomgaard best te eten waren.

Afbeelding 1
Het zomerschuurtje met adres Brinkstraat 27, bij de woonboerderij met adres Brinkstraat 25 in Deever, gezien vanaf de Brinkstraat. Johan Bijlsma heeft deze kleurenfoto gemaakt op 14 mei 2010.

Afbeelding 2
Het zomerschuurtje met adres Brinkstraat 27, bij de woonboerderij met adres Brinkstraat 25 in Deever, in augustus 2010, gezien vanaf de Veentjesweg (bron www.google.com/maps).

Afbeelding 3
Het zomerschuurtje met adres Brinkstraat 27, bij de woonboerderij met adres Brinkstraat 25 in Deever, in augustus 2010, gezien vanaf de Brinkstraat (bron www.google.com/maps).

Afbeelding 4
Het zomerschuurtje met adres Brinkstraat 27, bij de woonboerderij met adres Brinkstraat 25 in Deever, gezien vanaf de Brinkstraat. De redactie van ut Deevers Archief heeft deze zwart-wit foto gemaakt op 4 november 2013.

Afbeelding 5
Het zomerschuurtje met adres Brinkstraat 27, bij de woonboerderij met adres Brinkstraat 25 in Deever, gezien vanaf de Brinkstraat. De redactie van ut Deevers Archief heeft deze kleurenfoto gemaakt op 6 november 2019.
Afbeelding 6
Het zomerschuurtje met adres Brinkstraat 27, bij de woonboerderij met adres Brinkstraat 25 in Deever, gezien vanaf de Brinkstraat. De redactie van ut Deevers Archief heeft deze kleurenfoto gemaakt op 6 november 2019.

Afbeelding 7
Het nieuwe huis (met adres Brinkstraat 27 ?), bij de woonboerderij met adres Brinkstraat 25 in Deever, gezien vanaf het einde van de Brinkstraat. De redactie van ut Deevers Archief heeft deze kleurenfoto gemaakt op 22 april 2021.

This entry was posted in Brinkstroate. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *