Greinspoaltie 71 steet nog in de Olde Willem

Op de greinse van de gemiente Deever in Drente en de gemiente Ooststellingwaarf in Fryslân staan de provinciale greinspoalties 41 tot en mit 77.
De redactie van ut Deevers Archief moet met het schaamrood op de kaken melden dat het hem nog steeds niet gelukt is van dichtbij een kleurenfoto van greinspoaltie 71 (greinspoaltie LXXI) te maken. De redactie zal te gelegener tijd en zeker niet met turbospoed en ook niet in turbodraf van dichtbij een kleurenfoto van dit greinspoaltie aan dit bericht toevoegen.
De redactie heeft, staande op de plek van greinspoaltie 72 (greinspoaltie LXXII) an de weg deur de Olde Willem, wel op donderdag 22 april 2021 bijgaande kleurenfoto kunnen maken. In de verte aan de bosrand is greinspoaltie 71 (greinspoaltie LXXI) te zien. De grens tussen Drente en Frylân loopt rechts van de enige tijd geleden door het cultuurontwikkelingorgaan met de terechte naam Staatsweilandbeheer dichtgeplempte sloot.
Het moet voor de fervente liefhebber van greinspoalties een hele geruststelling zijn te weten dat het Dreins-Freese greinspoaltie 71 (greinspoaltie LXXI) nog aanwezig is.

This entry was posted in de Olde Willem, Greinspoal. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *