Bakkereeje Gerard Krol hef twintug joar bestoan

In de Olde Möppeler (Möppeler Kraante) van 23 mei 1981 stond een kort berichtje over de overdracht van bakkerij Kuiper aan Gerard Krol en dientengevolge de naamsverandering van ‘bakkerij Kuiper’ in ‘bakkerij Gerard Krol’. 

Bakkerij Kuiper overgedragen
Diever – Bakkerij Kuiper aan de Peperstraat in Diever is overgedragen aan Gerard Krol. Dit werd gevierd met een receptie, waarvoor zeer veel belangstelling bestond van de zijde van de middenstand.
Gerard Krol is nog de enige warme bakker in de gemeente Diever en gaat verder onder de naam ‘bakkerij Gerard Krol’. Naast de bakkerij is er een levensmiddelenafdeling in de zaak.

Aantekeningen van de redactie van ut Deevers Archief
De eigenaren van bakkerij Kuiper, te weten de gebroeders Hendrik Krol en Albert Krol, hebben nooit de moeite genomen de naam van hun zaak aan de Peperstraat te veranderen in ‘bakkerij Krol’. Hendrik Krol is de vader van Gerard Krol en Albert Krol is de oom van Gerard Krol. In de Deeverse volksmond werd nooit gesproken over ‘bakkerij Kuiper’, maar altijd over Albert Kuiper (Aubut Küper). Ik goa ee’m süker en solt haèl’n bee Aubut Küper.
De maker van de hier afgebeelde zwart-wit foto van de levensmiddelenafdeling van de zaak van Gerard Krol en Rita Lutterot is de Deeverse boer en dorpsfiguur en dorpsfotograaf Harm (Haarm) Hessels. Uiteraard staan de eigenaren van de zaak ook op de foto.
De redactie is Harm (Haarm) Hessels postuum bijzonder erkentelijk voor het maken van deze interieurfoto. Bij de redactie zijn maar heel weinig foto’s van interieurs van neringdoenden bekend.
Op zaterdag 1 september 2001, na het uitschakelen van de laatste oven, droegen de eigenaren Gerard Krol en Rita Lutterot de sleutels van hun zaak over aan hun opvolgers August van Vilsteren en Dorien Popkema. Vanaf maandag 3 september 2001 kon Diever ontbijten met vers gebakken brood van de ‘echte bakker’ Van Vilsteren. Zie het bericht Gerard Krol hef kukelvlaai en kukelbrood ebakt.
De redactie heeft de hier getoonde kleurenfoto van het winkelgedeelte van de bakkerij van ‘echte bakker’ August van Vilsteren gemaakt op maandag 19 april 2021. De redactie wil bijzonder graag van de voorgevel van bakkerij Gerard Krol een afbeelding van een in 1981 en 2001 gemaakte foto toevoegen aan dit bericht.

Afbeelding 1
Interieurfoto van de levensmiddelenafdeling van bakkerij Gerard Krol an de Peperstroate in Deever.

Afbeelding 2
Bericht in de Olde Möppeler (Möppeler Kraante) van 24 mei 1981

Afbeelding 3

This entry was posted in Haarm Hessels, Neringdoende. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *