De woning van de familie Andreae is verdwenen

Op de plaats op ’t Kastiel waar ongeveer een jaar geleden nog de kleine en gezellige oude woning van de familie Albert Andreae (het was een genot om bij Jantje Andreae-Oost -die alleen maar Deevers kon praten- op bezoek te gaan) stond (zie de bijgaande afbeelding), is een immense woning gebouwd.
Dit huis is een soort van neo-antieke mengselversie van een soort van kloon van een soort van saksonisch soort van boerij geworden. Dus wat voor soort van bouwsel is het eigenlijk geworden ? Kort door de bocht gesteld: het is een authentiek bouwsel geworden.
Maar waarom gaf de voorkant van het gelijk een bouwvergunning voor dit merkwaardige bouwsel met aan de ene kant een grote lelijke dakkapel en aan de andere kant een onderbroken daklijn af, terwijl de voorkant van het gelijk elders op ’t Kastiel bij een nieuw te bouwen boerderijachtige woning met een onderbroken daklijn wel moeilijk aan het doen is.
Let vooral bij de linker foto op het eeuwenoude openbare zandweggetje aan de linkerkant tussen de eikebomen. Dit mag onder geen beding door de voorkant van het gelijk vernield worden met een verharding.
De redactie heeft beide kleurenfoto’s op 2 januari 2017 gemaakt.

This entry was posted in Diever, Gemeente Westenveld, Kastiel, Keuterij, Verdwenen object, Woningbouw, Zandweg. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *