Skiere olde ansichtkoate van swömbad Deeversaand

Van het openluchtzwembad Dieverzand an de Bosweg op Berkenheuvel in Deever is in de loop van de jaren van het bestaan van dit zwembad in de open lucht een aardig aantal mooie zwart-wit ansichtkaarten uitgegeven. Stel jij je eens voor dat jij deze allemaal in jouw mooie luxueus uitgevoerde verzamelalbum zou hebben.
De redactie van ut Deevers Archief wil de zeer gewaardeerde trouwe bezoekers van ut Deevers Archief bijgaand afgebeelde ansichtkaart, die vlak na de Tweede Wereldoorlog is uitgegeven, niet onthouden.
Let vooral op de primitieve lage houten duikplank aan de linker kant en de hoge houten duikplank in het midden, die later is vervangen door un stoal’n duuktoor’n (duiktoren).
De bezoekers van ut Deevers Archief worden opgeroepen van ansichtkaarten en foto’s die zij in hun bezit hebben een goede scan te maken en deze naar de redactie van ut Deevers Archief te sturen. De redactie zal deze met heel veel plezier publiceren.

In de Provinciale Drentsche en Asser Courant verscheen op 18 mei 1951 het volgende korte bericht over verbeteringen aan het openluchtzwembad Dieverzand.

Diever. Het zwembad Dieverzand alhier heeft een belangrijke verbetering ondergaan. Om het gehele bassin is een betonrand aangebracht, wat aan het uiterlijk zeer ten goede komt. Verder is de oude houten springplank vervangen door een stalen springtoren, zodat de duikers straks ook hun hart kunnen ophalen. Het diepe bassin is bovendien vergroot. Het bad zal aanstaande zaterdag voor het publiek opengesteld worden.

abracadabra-129

This entry was posted in Ansichtkoate, Bosweg, Swömbad Deeverse Saand. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *