De laatste foto’s van de Keet op de Heezebaarg

De eigenaren van ‘de Keet van Ezinge’ (de directiekeet van professor doctor Albert Egges van Giffen van de oudheidkundige opgraving van de terp van Ezinge in de provincie Groningen) op de Heezebaarg waren zo bijzonder vriendelijk de redactie van het Deevers Archief op de hoogte te stellen van hun beslissing dit zomerhuisje vanwege zijn slechte staat af te breken. De eigenaren waren een kleindochter en een kleinschoonzoon van de professor. Zo kon het gebeuren dat in de avond vóór de afbraak van de Keet op de Heezebaarg in de tweede helft van oktober 1997 de redactie van het Deevers Archief en de eigenaren van de Keet bij wijze van afscheid van het knusse huisje nog lekker gezellig een poosje in het woonkamertje van de Keet hebben gezeten en daar een kopje thee hebben gedronken en een meelkoekje hebben gegeten.
De redactie van het Deevers Archief heeft de hier afgebeelde kleurenfoto’s op de dag vóór de afbraak tegen het vallen van de avond met flitslicht gemaakt. Deze behoren tot de allerlaatste ooit gemaakte foto’s van dit huisje.
Op de tweede afbeelding is duidelijk te zien dat professor doctor Albert Van Giffen zijn directiekeet bij de opgraving van de terp van Ezinge op de Heezebaarg heeft uitgebreid met een stuk met een plat dak, bedoeld voor een halletje en een keukentje.
Au’w in ’t veurjoar op de platte doake van de anbau klum’m, allennig as de pufesser ur niet was, dan könn’n wee’j mooi de nöst’n van de sproas onder de dakpann’n leeg hèl’n.
De redactie verwijst voor meer gegevens naar het bericht de sloop van de keet op de Heezebaarg.

  

This entry was posted in Albert Egges van Giffen, Heezerbaarg. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *