In de vette kö’j de piepe van de botterfubriek seen

Op de hier afgebeelde zwart-wit foto is te zien aan de linkerkant het pand van installatiebedrijf Heluto (op het dak stond met grote letters HELUTO) en aan de rechterkant de woning van de familie Geert Grit aan de provinciale weg N855 tussen de Deeverbrogge en Deever. Op de hier afgebeelde zwart-wit foto is op de achtergrond de lange bakstenen piepe van de voormalige Coöperatieve Zuivelfabriek en Korenmalerij aan het Moleneinde (Katteneinde) in Deever te zien.
De redactie is een liefhebber van foto’s waarop deze piepe is te zien. Wie van de zeer gewaardeerde bezoekers van ut Deevers Archief kan de redactie van ut Deevers Archief helpen aan een scherpe scan van foto’s waarop deze schoorsteen is te zien ?
De gammel geworden schoorsteen van de voormalige Coöperatieve Zuivelfabriek en Korenmalerij aan het Moleneinde (Katteneinde) in Deever is op 8 augustus 1977 gesloopt. De nieuwe eigenaren van de veelal in de Deeverse volksmond genoemde botterfubriek waren de gebroeders Boer uut Dwingel, die in de fabriek een autobedrijf hadden gevestigd.
De hier afgebeelde zwart-wit foto is gemaakt op 9 april 1976. De naam van de maker van deze foto is helaas niet bekend. De foto is aanwezig in de fotocollectie Monumentenzorg van het Drents Archief in Assen.

This entry was posted in Bedrief, Süvelfubriek Deever. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *