Roefie en Jannoa van Ankör’m worden geruimd

De redactie van het Deevers Archief besteedde tot nu toe in het bericht De olde krooie van Geert van Ankör’m, het bericht Tegen de winteravond op ’t Kastiel in januari 1979 en het bericht De oprichters van de koeperasie an de Heufdstroate aandacht aan de familie Van Ankorven, die op ut Kastiel in Deever woonde.

Geert van Ankör’m (Ankorven) stierf op 14 september 1956.
Zijn echtgenote Lammigje Oost stierf op 28 juni 1967.
Hun ongetrouwde dochter Janna (Jannoa) van Ankör’m (Ankorven) stierf op 10 juni 1990.
Hun ongetrouwde dochter Roelofje (Roefie) van Ankör’m (Ankorven) stierf op 23 juni 1996.
Op de kaarkhof an ut begön van de Grönnegerweg bee’j Deever stiet nog de grafstien op ut graf van de gezusters Jannoa van Ankör’m en Roefie van Ankör’m. Nog, want ur stiet een poars bröttie bee’j de stien.
Blijkbaar hebben familieleden van Jannoa en Roefie van Ankör’m (Ankorven) geen of onvoldoende grafrechtengeld in de kas van het kerkhofexploitatiebedrijf van de Hoge Heren Van De Voorkant Van Het Grote Gelijk gestort, want bij de scheefgezakte grafsteen staat een paars sloopbordje van de Hoge Heren Van De Voorkant Van Het Grote Gelijk. Paars is de kleur van de rouw en de dood en de kleur van het verdwijnen in ruimte en tijd. Daarom lijkt de kleur paars voor een ordinair sloopbordje van de Hoge Heren Van De Voorkant Van Het Grote Gelijk niet een toepasselijke, maar wel een cynische kleur.
Binnen afzienbare tijd zullen de laatste resten van de familie Van Ankör’m (Ankorven) in Deever zijn verdwenen. De familienaam Van Ankorven (Van Ankör’m) is niet uitgestorven, want elders in Nederland leven mensen met deze achternaam.
De redactie van het Deevers Archief heeft bijgaande kleurenfoto bij tegenlicht gemaakt op 16 juni 2018. De redactie verontschuldigt zich voor de slechte belichting van deze foto en zal te gelegener tijd deze vervangen door een betere foto.

This entry was posted in Alle Deeversen, Kaarkhof Grönnegerweg, ut Kastiel. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *