Ut roadhuus an de Gemientehuuslène in Deever

De bezoekers van de webstee van ut Deevers Archief zullen zoveel als mogelijk is worden geïnformeerd over de geschiedenis van de gemeentehuizen in de gemiente Deever.

Het huis van de gemeente Westenveld, zie de afgebeelde foto, is helaas niet in Oavelte of Dwingel of Vledder gebouwd, maar in Deever. Het gebouw had net zo goed, zo niet beter op het centraal liggende bedrijventerrein an de Deeverbrogge kunnen staan.
Is het op de afbeelding zichtbare gebouw het raadhuis, dat wil zeggen het huis van de raad van de gemeente ? Ja, maar in het gebouw zitten ook ambtenaren ! Is het gebouw het huis van de ambtenaren van de gemeente ? Ja, maar in het gebouw is ook een politiebureau gevestigd !
Dit gebouw wordt volgens gegevens die te vinden zijn in de webstee van de gemeente Westenveld gewoon het gemeentehuis genoemd. Het adres van het gemeentehuis is echter Raadhuislaan 1.
Enig zoekwerk in webstees op het internet leerde dat in Nederland in veel meer plaatsen het gemeentehuis aan de Raadhuislaan staat, dus wat dat betreft is het niet nodig dat De Hoge Heren Van Het Grote Raadhuisgelijk Van De Gemeente Westenveld zich niet te schamen of aangesproken te voelen. Wel zou in navolging van bijvoorbeeld de gemeente Noordbroek het enigszins voorzichtig en met de nodige slagen om de arm aan te raden zijn de naam Raadhuislaan te veranderen in Gemeentehuislaan.
De redactie van ut Deevers Archief heeft het in in zijn berichten in elk geval voor alle zekerheid en voor alsnog over het Raadhuis aan de Gemeentehuislaan, want het is Kafkiaans onvoorstelbaar dat het Gemeentehuis aan de Gemeentehuislaan staat of dat het Raadhuis aan de Raadhuislaan staat.
In het gemeentehuis aan de Raadhuislaan bevindt zich ook het papieren archief van de gemiente Deever. Als een geïnteresseerde in de geschiedenis van de gemiente Deever dit voor de belastingbetaler burger moeilijk toegankelijk gemaakte archief wil raadplegen, dan moet hij of zij eerst een passende afspraak maken met de verantwoordelijke ambtenaar. En dat in een tijd waarin de digitalisering van historische bronnen zich in een heel rap tempo aan het voltrekken is. Maar zo niet in het gezapige Raadhuis aan de Gemeentehuislaan in Deever.

This entry was posted in Deever, Gemiente Deever. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *