Gemientehuus’n in Deever

De bezoekers van de webstee van het Deevers Archief zullen zoveel als mogelijk is worden geïnformeerd over de geschiedenis van de gemeentehuizen in de gemiente Deever.

Het huis van de gemeente Westenveld, zie de navolgende foto, is helaas niet in Havelte of Dwingelo gebouwd, maar in Deever. Het gebouw had net zo goed op een bedrijventerrein an de Deeverbrogge kunnen staan. Is het gebouw het raadhuis, dat wil zeggen het huis van de raad van de gemeente ? Ja, maar in het gebouw zitten ook ambtenaren ! Is het gebouw het huis van de ambtenaren van de gemeente ? Ja, maar in het gebouw is ook een politiebureau gevestigd !
Dit gebouw wordt volgens gegevens die te vinden zijn in de webstee van de gemeente Westenveld gewoon het gemeentehuis genoemd. Het adres van het gemeentehuis is echter Raadhuislaan 1.
Enig zoekwerk in webstees op het internet leerde dat in Nederland in veel meer plaatsen het gemeentehuis aan de Raadhuislaan staat, dus wat dat betreft hoeft de gemeente Westenveld zich niet te schamen of aangesproken te voelen. Wel zou in navolging van de gemeente Noordbroek de naam Raadhuislaan beter kunnen worden veranderd in Gemeentehuislaan.
In het gemeentehuis aan de Raadhuislaan bevindt zich ook het papieren archief van de gemeente Diever. Als een geïnteresseerde in de geschiedenis van de gemeente Diever dit moeilijk toegankelijk gemaakte archief wil raadplegen, dan moet hij of zij eerst een passende afspraak maken met de verantwoordelijke ambtenaar. En dat in een tijd waarin de digitalisering van historische bronnen zich in een rap tempo aan het voltrekken is, hoe rapper hoe beter.

This entry was posted in Diever, Gemiente Deever. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *