Deevers Archief zoekt foto’s van het boerenleven

In de vijftiger jaren van de vorige eeuw waren in de gemeente Diever in totaal meer dan vierhonderd kleine, wat grotere en voor die tijd grote boeren bezig met hun veelal gemengde bedrijf. Het aantal boerenbedrijven is in de daaraan volgende decennia door diverse redenen gestaag afgenomen.
In de foto-albums van de kinderen en de kleinkinderen van deze boeren moeten heel veel foto’s van het boerenleven van hun familie aanwezig zijn.
Foto’s van ploegen, zaaien, maaien, hooien, dorsen, dorsmachines, aardappels rooien, knollen plukken, tractoren, landbouwmachines, melken, melkbussen, veetransport, en zo voort, en zo voort, en zo voort.
Zie als voorbeeld de bijgaande kleurenfoto van ploegen met het paard na het oogsten van rogge op de Heezenesch van Deever. Wie is deze ploegende boer ?
Zie als voorbeelden ook de afbeeldingen die in deze webstee worden getoond als aan de rechterkant de categorie Boer’nwaark wordt aangeklikt.
Bezoekers worden verzocht te melden (klik onder aan dit bericht op ‘leave a comment’) of de redactie van het Deevers Archief bij hen bekende of aanwezige foto’s van het boerenleven mag scannen en mag publiceren in de webstee van het Deevers Archief. De redactie van het Deevers Archief is hen daar bij voorbaat zeer erkentelijk voor.

Abracadabra-445

This entry was posted in Boer'nwaark, Boerderij, Heezenesch. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *