Sunnepaneel’n bee un boerdereeje in Oll’ndeever

In het gemeenteblad van de gemeente Westenveld, nr. 293162, 30 augustus 2021 verscheen de aankondiging van de aanvraag voor een bouwvergunning voor het plaatsen van vijftig zonnepanelen in veldopstelling in een weiland bij de woonboerderij met adres Holtenweg 2 in Oll’ndeever. Deze boerderij is een rijksmonument. Die vijftig panelen zijn zeker goed voor de produktie van ten minste 15.000.000 wattuurtjes per jaar. Dat moet ook wel, want die slecht geïsoleerde boerderij, waar vroeger Klaas Hofstee boerkte en Peter Sloot en Hans Wiegel woonden, kan in de koude tijd van het jaar wel flink wat eigen energie gebruiken.
De vijftig zonnepanelen zullen ongetwijfeld worden geplaatst in het weiland in de buurt van de boerderij, zie de bijgevoegde luchtfoto. De vijftig zonnepanelen zullen ongetwijfeld worden geplaatst in het weiland in de buurt van de boerderij, zie de twee bijgevoegde kleurenfoto’s van het weiland bij de boerderij, die de redactie van ut Deevers Archief heeft gemaakt op vrijdag 19 november 2021.
De redactie zal te gelegener tijd, maar niet met turbospoed en ook niet in turbodraf, aan dit bericht een luchtfoto toevoegen. Op deze luchtfoto zullen de vijftig zonnepanelen in veldopstelling zijn te zien.

This entry was posted in Duurzame energie, Oll'ndeever, Sunnepaneel. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *