Jantie hef un skier neejoaskoatie hen Sijtske estuut

Bijgaand afgebeelde nieuwsjaarskaart is een industrieel geproduceerde kaart, die ongetwijfeld overal in Nederland gekocht kon worden. Het bijzondere aan deze nieuwsjaarskaart met een eenvoudig grappig bedoeld onbegrijpelijk rijmelarijtje is dat deze binnen de gemiente Deever is verzonden, dat wil zeggen de binnen de gemeente – in Deever of Wapse – wonende afzendster met de voornaam Jantje verzond haar nieuwjaarsgroet in december 1919 aan haar 13-jarige vriendin S. Keizer in Wapse. De redactie van ut Deevers Archief weet helaas niet wat de achternaam van Jantje is. Was ze een klasgenootje van mejuffrouw S. Keizer ?
Mejuffrouw S. Keizer is mejuffrouw Sijtske Keizer. Zij is op 19 mei 1906 geboren in Wapse. Zij is de oudste dochter van Sijtze Keizer en Romkje van der Burg. Sijtze Keizer was in 1919 de directeur van de Wapser zuivelfabriek. Hij woonde in 1919 in Wapse op het adres Wapse 66b. Hij is geboren op 20 juli 1874 in Frederiksoord onder Noordwolde. Hij is overleden op 20 maart 1951 in Staphorst. Hij trouwde op 1 juni 1900 in Oosterwolde met Romkje van der Burg.
Voor de verwoede verzamelaar van Deeverse prullaria is de hier afgebeelde nieuwjaarskaart met name vanwege de adreskant natuurlijk een echt ‘must have’ dingetje. Dat dingetje moet en mag en wil en zal en kun jij in jouw verzameling hebben.

This entry was posted in Deeverse prullaria. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *