Henduk Niesing hef ut huus De Iemenhof ebaut

Mevrouw Geke Hummel, dochter van Martinus Hummel en Hendrikje Nijzingh stelde bijgaand afgebeelde zwart-wit foto van de bouw van het huis De Iemenhof beschikbaar voor publicatie in ut Deevers Archief. De redactie van ut Deevers Archief is mevrouw Geke Hummel bijzonder erkentelijk voor haar zeer gewaardeerde waardevolle bijdrage aan de geschiedenis van de bouwkunst, de bouwkunde en de aannemerij in de gemiente Deever. 

Mevrouw Geke Hummel schrijft het volgende bij de hier afgebeelde zwart-wit foto.
Ik keek net even op de site en zag een bericht over het huis De Iemenhof (mijn buren).
Ik stuur hierbij een scan van een foto van mijn opa Nijzingh, die het huis De Iemenhof heeft gebouwd. Dat was volgens mij in 1930. Opa Nijzingh staat op de klompen in de dakgoot. Boven op het dak heeft een medewerker ook klompen aan. Hoezo veiligheid…..
Volgens mij is de man op de voorgrond Coster (de vader van Harmanna Coster). Mijn moeder wist niet wie de twee kinderen op de foto waren. Maar ik kan het mijn oom Anne wel eens vragen. Harmanna Coster is na het overlijden van haar ouders in het huis blijven wonen. Zij hield daar een pension om in haar levensbehoefte te voorzien.

Aantekeningen van de redactie van ut Deevers Archief
De opa Nijzingh van mevrouw Geke Hummel was timmerman-aannemer Hendrik Nijzingh uut de Brinkstroate in Deever.
Zie ook een fraaie zwart-wit foto van het pas gebouwde huis De Iemenhof.
Timmerman-aannemer Hendrik Nijzingh is ook te zien op een fraaie foto die gemaakt is bij de bouw van de Boer’nlienbaank an de Peperstroate.
De 29-jarige op 26 januari 1913 in de Haarlemmermeer geboren en in Deever in De Iemenhof wonende Harmanna Cornelia Coster trouwde op 7 mei 1942 met de in Beilen wonende huisschilder Hendrik Koster. Harmanna Cornelia Coster en Hendrik Koster scheidden in 1951. Zie afbeelding 2.
Huisschilder Hendrik Koster was een broer van de Deeverse verzetsman huisschilder Geert Koster. Harmanna Cornelia Coster was een dochter van Albert Jan Coster en Gerritjen Hulsbergen.
Gerritje Hulsbergen is geboren op 15 juli 1869 in Hattum en is overleden op 22 februari 1942 in Deever, wellicht in De Iemenhof. Albert Jan Coster is geboren op 2 september 1869 in Hattum en is overleden op 14 april 1949 op 80-jarige leeftijd in Deever, wellicht in De Iemenhof. Harmanna Cornelia Coster heeft beiden begraven op de kaarkhof an de Grönnegerweg bee Deever.
De redactie hoopt ten zeerste dat mevrouw Geke Hummel nog kan achterhalen wie het meisje en de jongen op de hier afgebeelde foto zijn.

Afbeelding 1

Afbeelding 2
Bijgaand afgebeelde advertentie verscheen op 18 mei 1951 in de Provinciale Drentsche en Asser Courant

This entry was posted in Iemenhof. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *