Greinspoaltie LXXIII an de Olde Willemsweg

Greinspoaltie LXXIII (nummer 73) op de grens tussen de provincie Drente en de provincie Friesland en daarmee op de grens van de gemiente Deever steet in de baarm van de Olde Willemsweg an de kaante van de Tilgröppe. Dus op de foto ligt het zichtbare deel van de Olde Willemsweg in de provincie Friesland.
De redactie van het Deevers Archief heeft bijgaande kleurenfoto gemaakt op 21 november 2014.
Ook dit roestgevoelige gietijzeren greinspoaltie bevindt zich in een uitstekende staat van onderhoud. Het greinspoaltie is helaas wel bereikbaar met de auto.
Op ut greinspoaltie moet het wapen van de provincie Friesland an de Dreinse kaante van de greinse zijn te zien en moet het wapen van de provincie Drente an de Freese kaante van de greinse zijn te zien. Dat is bij greinspoaltie LXXIII (nummer 73) wel het geval.
De redactie van het Deevers Archief zou bijzonder graag zien dat nadat de laatste menselijke bewoners uit dit aanstaande natuurcultureluurlandschap deur Stoatsbosbeheer bint wegeknoojd, dan deze asfaltweg wordt opgebroken en wordt veranderd in een soort van saandweg. De Hoge Heren Van De Voorkant Van Het Grote Zoveel Mogelijk Wegen Verharden Gelijk Van De Gemiente Deever hebben in het verleden te veel wegen opgeofferd aan het niet-duurzame snelle autoverkeer.

This entry was posted in de Oude Willem, Erfgoed, Greinspoaltie. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *