Category Archives: Natuur

In de winter bee ut Snookvene in de Deeverse bos

De redactie van ut Deevers Archief is helaas niet vaak in de gelegenheid de natuur in de Deeverse bos te fotograferen en zeker niet onder winterse omstandigheden. Maar gelukkig heeft de getalenteerde fotograaf Bas Dekker – de Grote Dromer – het fotograferen van natuurfoto’s hoog op zijn prioriteitenlijstje staan. De redactie heeft toestemming van fotograaf Bas Dekker – de Grote Dromer –  al zijn in de Deeverse bos gemaakte kleurenfoto’s in ut Deevers Archief te tonen. De redactie is de Grote Dromer bijzonder erkentelijk voor deze toestemming en hoopt dat hij nog lang en veel en overal zal fotograferen binnen de grenzen van de gemiente Deever. De redactie verwijst de zeer gewaardeerde bezoekers van ut Deevers Archief graag naar die vele schitterende foto’s van Bas Dekker in zijn webstee Grote Dromer. In dit bericht gaat het om de drie bijgaand afgebeelde kleurenfoto’s, die de Grote Dromer op 24 januari 2019 heeft gemaakt bij en in de buurt van het Snoekveen in de Deeverse bos.

Posted in de Deeverse bos, Natuur | Leave a comment

Broambossies an de Holteweg in Oll’ndeever

De redactie van ut Deevers Archief heeft de drie hier getoonde kleurenfoto’s gemaakt op woensdag 22 april 2022.
Op de kleurenfoto’s zijn de bloeiende bremstruiken bij een weiland an de Holteweg in Oll’ndeever. Het hek van het weiland stond open. De redactie is zonder toestemming van de eigenaar het weiland met het meer dan maaiklare lange gras ingelopen. De redactie biedt daarvoor zijn excuses aan. Foto’s van dergelijke prachtige Oll’ndeeverse natuur mogen uiteraard niet in ut Deevers Archief ontbreken. Onder geen enkel beding.

Posted in Landschap, Natuur, Oll'ndeever | Leave a comment

Bleuin’de broamboss’n bee de Ruterweg

De redactie van ut Deevers Archief heeft de vier hier getoonde kleurenfoto’s gemaakt op woensdag 22 april 2022.
Op de kleurenfoto’s zijn de bloeiende bremstruiken in de hoek van de Westerdrift en de Ruterweg in Oll’ndeever te zien. Foto’s van dergelijke prachtige Deeverse natuur mogen uiteraard niet in ut Deevers Archief ontbreken. Onder geen enkel beding.

Posted in Landschap, Natuur, Oll'ndeever | Leave a comment