Un skiere swat-wit foto van Deever in de winter

De maker van de hier afgebeelde zwart-wit foto van een prachtig winterdorpsbeeld van de bebouwing bij de brink van Deever stond op de eerste verdieping van het Groene Kruisgebouw met de naam Dr. van Nootenhuis an de Vlasstroate in Deever. De redactie van ut Deevers Archief wil bijzonder graag weten wie de maker van deze zwart-wit foto is, teneinde zijn of haar naam met ere in dit bericht te kunnen noemen en wanneer de foto is gemaakt. Was het Lu Broer of was het kleuterjuffrouw Dalstra ?
Het Groene Kruisgebouw met de naam Dr. van Nootenhuis an de Vlasstroate is in 1961 in gebruik genomen. Het straatnaambordje met de naam Vlasstraat is aan de onderkant van de foto te vinden (wel even zoeken).
Het nieuwe gemeentehuis van de gemiente Deever an de brink van Deever is in juni 1957 in gebruik genomen.
De restauratie van het kerkgebouw van de hervormde geloofsgemeente en de gemeentelijke toren an de brink van Deever is in 1957 voltooid. De wijzerplaat aan de zuidkant van de gemeentelijke toren weerkaatst sterk het zonlicht.
Aan de rechterkant is zichtbaar een stuk van het grote houten noodgebouw an de Kloosterstraote, waarin twee lokalen van de U.L.O.-school waren gevestigd. Dit noodgebouw is in 1965 afgebroken, nadat de nieuwe U.L.O.-school op de Westeresch van Deever in gebruik was genomen.
De hier getoonde foto moet dus zijn gemaakt in de winter van 1961-1962 of in de winter van 1962-1963 of in de winter van 1963-1964 of in de winter van 1964-1965. Sterker nog, de redactie heeft het vermoeden dat de hier getoonde foto is gemaakt in de strenge wintermaand januari van het jaar 1963; op 18 januari 1963 werd de twaalfde Elfstedentocht verreden.
De redactie verneemt van de zeer gewaardeerde bezoekers van ut Deevers Archief graag een betere schatting van de opnamedatum.

This entry was posted in Dorpsgesigte. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *