Ut tankstation van Blok an de Deeverbrogge

Het bemande tankstation Blok met winkel tussen de provinciale weg N371 en de Drentse Hoofdvaart an de Deeverbrogge verkoopt sinds 6 november 2020 geen Shell-fossiele-brandstoffen meer, maar Argos-fossiele-brandstoffen. Vandaar dat het tankstation moest worden overgeschilderd in de kleuren van Argos. Zie afbeelding 2.
De redactie van ut Deevers Archief  prijst zich wel gelukkig dat hij toch een keer het tankstation Blok met winkel in de Shell-kleuren heeft gefotografeerd en wel op die winterachtige maandag 2 januari 2017. Zie afbeelding 1. Beide kleurenfoto’s zijn toch echt wel een beetje als een historisch waardevolle foto te beschouwen. Want over zeg maar twee decennia zal wellicht een nieuwe generatie Blok hier geen fossiele brandstoffen meer verkopen, maar een onbemand hypersnel oplaadstation voor elektrisch aangedreven voer- en vaartuigen en wellicht ook drones uitbaten. Wie van de zeer gewaardeerde bezoekers van ut Deevers Archief de toekomst an de Brogge beter kan voorspellen, die mag het direct vertellen.
Wie van de zeer gewaardeerde bezoekers van ut Deevers Archief stelt scans van zijn foto’s van tankstation Blok voor opname in ut Deevers Archief beschikbaar ?
Het terrein van tankstation Blok was in de periode 1915-1933 rangeerterrein voor de stoomtrams van de Nederlandsche Tramweg Maatschappij (N.T.M.) langs de Drentse Hoofdvaart.

Afbeelding 1

Afbeelding 2

This entry was posted in An de Deeverbrogge. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *