Haarm Hessels hef Abe Brouwer ok op de foto eset

Zo rond het jaar 2000 mocht de redactie van ut Deevers Archief van de veel te jong gestorven Jan Hessels bij hem thuis in zijn boerderij an de Kruusstroate in Deever heel veel foto’s van zijn veel te jong gestorven broer Harm (Haarm) Hessels scannen. Het waren dozen vol met foto’s. De redactie is wijlen Jan Hessels daar postuum nog steeds bijzonder dankbaar voor.
Heel veel foto’s van dorpsfiguur en dorpsfotograaf Harm (Haarm) Hessels zijn geplaatst bij Deeverse berichten in de Olde Möppeler (Möppeler Kraante). En misschien ook wel in andere kranten. Deever mag zich daarmee zeer gelukkig prijzen, want veel foto’s van Harm Hessels hebben geschiedkundige waarde.
De redactie van ut Deevers Archief heeft in een aantal berichten in ut Deevers Archief aandacht besteed aan de Friese schrijver en straatmaker Abe Brouwer, die van 1 maart 1957 tot 1 oktober 1966 gemeente-straatmaker was in de gemiente Deever.
Bij het doorlopen van de mappen met de digitale bestanden van de foto’s van Harm (Haarm) Hessels kwam de redactie ook een foto van Abe Brouwer tegen. Harm (Haarm) Hessels heeft Abe Brouwer ook op de foto gezet. De redactie weet niet bij welke gelegenheid dit is gebeurd. De redactie weet ook niet of de foto is afgebeeld bij een artikel in de Olde Möppeler (Möppeler Kraante). De redactie weet helaas ook niet wanneer Harm (Haarm) Hessels deze foto heeft gemaakt. In elk geval tussen 1 maart 1957 en 1 oktober 1966.


This entry was posted in Abe Brouwer. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *