De Chevy Stylemaster van dokter Broekema

De provinciale griffie van Drente gaf het kentekenbewijs D-16196 op 28 januari 1947 af aan de Deeverse dorpsdokter Ludolf Dirk Broekema. Het kentekenbewijs was bestemd voor zijn automobiel van het merk Chevrolet. De redactie van ut Deevers Archief weet niet of dokter Broekema de op de hier afgebeelde foto zichtbare Chevrolet nieuw of tweedehands heeft gekocht.
De dorpsdokter woonde in 1947 in de gemeentelijke dokterswoning an de Heufdstroate in Deever, adres Hoofdstraat 6.
De redactie heeft het zeer sterke vermoeden dat de hier afgebeelde foto niet gemaakt is in de gemiente Deever, maar bij zandduinen op één van de waddeneilanden. De familie Broekema had een vakantiehuis op een waddeneiland. De grote vraag is natuurlijk: op welk waddeneiland ?
De autopoetsende man aan de rechterkant van de hier afgebeelde foto is dokter Ludolf Dirk Broekema. De redactie weet helaas niet wie de man aan de linkerkant is.
De redactie verwijst voor een uitgebreid overzicht van eigenaren van een motorvoertuig met een D-nummer in de gemiente Deever naar het bericht Kentiek’nplaèt’n mit ut D-nummer in Deever.

De redactie ontving op 28 april 2023 de volgende zeer gewaardeerde reactie van de heer Jan Oudenboon:
Het waddeneiland was Terschelling. De foto is genomen aan de westkant van de boerderij van dokter Broekema bij het dorp Hoorn.

This entry was posted in D-nummer, Olde auto. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *