Sloaptent’n in de student’nkaamp bee ut Mast’nveltie

De hier afgebeelde ansichtkaart is in 1943, let wel, nota bene in de Tweede Wereldoorlog, verstuurd vanuit de Student’nkaamp bee ut Mast’nveltie an de Bosweg, ee’m wat wieder dan de Witte Baarg’n. De diep in oorlogstijd vakantievierende studenten sliepen in grote tenten. De ansichtkaart heeft een gekartelde rand, maar die heeft de redactie van ut Deevers Archief voor het gemak hier weggelaten. De redactie van ut Deevers Archief biedt de zeer gewaardeerde bezoeker van ut Deevers Archief hiervoor zijn excuses aan.
De afzender van deze ansichtkaart, de student Frans de Vries, vierde vakantie in de Studentenkamp. Dat was het vakantiekamp van de Vrijzinnig Christelijke Studenten Bond (V.C.S.B.). Dat kon blijkbaar ook nog gewoon in 1943 tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De zeer gewaardeerde bezoeker van ut Deevers Archief, die een verstokte liefhebber van afbeeldingen van ansichtkaarten op papier is, kan de hier afgebeelde foto ook ten zeerste bewonderen op bladzijde 8 van het in 2007 uitgegeven papieren boekwerkje Voormalige Gemeente Diever in oude ansichtkaarten, dat is samengesteld door vrijwilligers van de Historische Vereniging Voormalige Gemeente Diever, zeg maar de heemkunduge vurening uut Deever. Maar ja, dan moet je wel in het bezit zijn van dat papieren boekwerkje of dat papieren boekwerkje van iemand in kunnen zien.

This entry was posted in Bosweg, Mast'nveltie, Student’nkaamp. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *