Ut huus veur de boo’mmeister van de Wapser skoele

In de Provinciale Drentsche en Asser Courant van 29 december 1884 verscheen de volgende advertentie over de aanbesteding van de bouw van de woning voor de bovenmeester van de Wapse skoele.

Aanbesteding
Burgemeester en wethouders van Diever zullen op vrijdag 9 januari 1885 ’s namiddags twee uur, ten gemeentehuize te Diever, in het openbaar aanbesteden:
Het bouwen van eene onderwijzerswoning te Wapse, met bijlevering van materialen, enzovoort.
Bestek met teekening liggen ter inzage bij R. Seinen te Diever en zijn op franco aanvraag tegen betaling van f. 0,75 verkrijgbaar ten gemeentehuize te Diever.
Aanwijzing in loco heeft plaats op den dag der aanbesteding, ’s voormiddags 10 uur.
Diever, 26 december 1884.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
L.W. van Os, burgemeester.
K.H. Smidt, wethouder.

Aantekeningen van de redactie van ut Deevers Archief
Het oude gemeentehuis aan de brink van Deever werd op 2 mei 1876 in gebruik genomen.
Roelof Seinen was de uitbater van het café-logement an de Heufdstroate. Hij s geboren op 23 november 1842. Hij is overleden op 21 september 1925. Hij is begraven op de kaarkhof an de Grönnegerweg bee Deever.
Burgmeester L.H. van Os is Leonard Willem van Os. Hij is geboren op 8 juli 1844 in Sneek. Hij is overleden op 28 mei 1900 in Deever.
Wethouder K.H. Smidt is Klaas Hummelen Smidt. Hij is geboren op 22 mei 1824 in Deevee. Hij is overleden op 28 maart 1895 in Deever. Hij is begraven op de kaarkhof an de Grönnegerweg bee Deever.
De redactie zal te gelegener tijd een recente afbeelding van het nog steeds bestaande bijna honderd jaar oude woning voor de bovenmeester naast de Wapser skoele aan dit bericht toevoegen.

This entry was posted in Wapser skoele. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *