Ut clubhuus Hordehol van de vurkenners

De afgebeelde zwart-wit ansichtkaart van het clubhuis van de padvindsters in de buurt van het openlucht theater is in juni 1967 uitgegeven door Van Leer’s Fotodrukindustrie N.V. in Amsterdam. De ansichtkaart was te koop bij de firma Jan Brugging (Jan Wiba), Hoofdstraat 27 in Deever, telefoon 1487.
De redactie heeft de drie kleurenfoto’s gemaakt op donderdag 22 april 2021.
Aan de oorspronkelijke houten voorgevel is door padvinders met twee linker handen een uitbouwtje met een balkonnetje bij elkaar geknutseld, daarvoor moest ook het bovenraam worden verknutseld. Het gebouwtje is nu het clubhuis van de verkennerij Schultegroep Diever. Het clubhuis heeft de onheilspellende angstaanjagende naam Hordehol.
Aan de zijkant van het houten gebouw is een schoorsteen gemetseld. Lekker gezellig verkennerijen bij het vuur in de open haard ? In het zo nu en dan, maar steeds vaker droge bos rond het clubhuis moeten de verkenners wel zeer voorzichtig zijn met het stoken van hout in de open haard. Dat moet vanwege gevaar voor bosbrand wel vonkvrij gebeuren ! Dat stoken moet wel gedaan worden door verkenners met twee rechter handen.
Ramen en deuren van het Hordehol zijn voorzien van inbraakwerende metalen profielen. Dat was in de zestiger jaren van de vorige eeuw zo te zien nog niet nodig.
De leiding van verkennerij Schultegroep Diever heeft wel veel werk gemaakt van de (eigen) corona-regels. Die regels staan als volgt op een speciaal daarvoor gemaakt informatieblad in een chique aluminium lijst naast de ingang van het clubhuis.
– Kom liever niet in het clubhuis.
– 18+ jaar ?
– Houd 1,5 meter afstand !
– Kom het liefst alleen op je fiets.
– ‘Kiss and ride’, afzetten & rijden.
– Blijf thuis bij klachten.
– Ouders mogen niet het scoutingterrein op.
– Ga thuis alvast naar het toilet toe.
– Zorg dat je je aanmeldt voor de opkomstlijst.
– Was je handen thuis en bij aankomst.
– Blijf alert en volg de aanwijzingen op.

De zeer gewaardeerde bezoeker van ut Deevers Archief, die nog steeds een verstokte liefhebber van afbeeldingen van mooie ansichtkaarten op papier is, kan de hier afgebeelde zwart-wit ansichtkaart ook ten zeerste bewonderen op bladzijde 34 van het in 2008 uitgegeven onvolprezen papieren boekwerkje Diever, zoals het was in de voormalige gemeente. 1930 – 1980, dat is samengesteld door vrijwilligers van de heemkunduge vurening uut Deever. Maar ja, dan moet je wel in het bezit zijn van dat papieren boekwerkje of dat papieren boekwerkje bij iemand in kunnen zien.

This entry was posted in Ansichtkoate, Corona-pandemie, Vurening. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *