Boerdereegie op ut Kastiel in de winter

De redactie van het Deevers Archief vervangt zo nu en dan voor de broodnodige variatie de kopafbeelding van het Deevers Archief. Als jij in het bezit bent van een mooie afbeelding uut de gemiente Deever en jij acht deze echt wel geschikt als kopafbeelding van deze webstee, aarzel dan niet deze afbeelding naar de redactie te sturen. Het formaat van een kopafbeelding is 940 x 198 puntjes (200 dpi).
Als jij de op dit moment afgebeelde kopafbeelding lelijk vind als kopafbeelding van het Deevers Archief, aarzel dan niet jouw mening luid en duidelijk aan de redactie kenbaar te maken.
Als jij de hier afgebeelde reeds getoonde kopafbeelding graag nog een keer als kopafbeelding van het Deevers Archief wilt zien, aarzel dan niet dit luid en duidelijk aan de redactie kenbaar te maken.
Op bijgaande foto is een boerderijtje met een verbouwde siedbaander op ’t Kastiel in Deever te zien. Op 2 januari 2017 woonden daar nog Rensinus Gerrits (Garries) en zijn vrouw.
De kopafbeelding is een uitsnede van bijgaande foto.
De redactie heeft deze foto op 2 januari 2017 gemaakt. Het had in de nacht van 1 januari op 2 januari toevallig net een beetje gesneeuwd en de sneeuw lag ’s middags om een uur of twaalf nog steeds op de reet’n doake van ’t boerdereegie.
De smalle afbeelding is als kopafbeelding te zien geweest van 5 januari 2017 tot en met 29 mei 2017.

abracadabra-546

abracadabra-545

This entry was posted in Baander, Boerdereeje, Deever, Kopafbeelding, Siedbaander, ut Kastiel. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *