Pension-Cafetaria-Lunchroom van Lub Wanningen

Lubbert (Lub) Wanningen had in het pand an de Brink van Deever na beëindiging van zijn winkel in het begin van de zestiger jaren (?) van de vorige eeuw na een gedeeltelijke verbouwing eerst een cafetaria. Dit is te zien op de bijgaande zwart-wit foto.
Later breidde hij dit pand na een verbouwing uit met een pension en een lunchroom. Dit is te zien op het bijgaand afgebeelde sukersakkie. Let daarbij op het sukersakkie op de voorgevel, de dakkapellen en de schoorstenen.
Zeker in die jaren had in Deever elk hotel, café, restaurant, lunchroom, bepaalde neringdoenden, en niet te vergeten het openluchtspel, enzovoort, nog zijn eigen sukersakkie. Wie van de zeer gewaardeerde bezoekers van ut Deevers Archief is verzamelaar van sukersakkies die zijn uitgegeven door neringdoenden in de gemiente Deever ?
De redactie van ut Deevers Archief is op zoek naar meer gegevens van Lubbert Wanningen en zijn zaak (zaken). Wie helpt de redactie verder ? Waar zijn zijn kinderen Anke en Geesje (Geeske) Wanningen gebleven ? Wanneer kocht Lubbert Wanningen het pand van manufacturier Johannes Hatzmann ?
Het echtpaar Wanningen is begraven op de kaarkhof an de Grönnegerweg bee Deever.

De heer Harry Wanningen stuurde op 25 oktober 2022 de volgende zeer door de redactie gewaardeerde reactie.
Lubbert (Lub) Wanningen was de broer van mijn opa Harm Wanningen. Geeske woont volgens mij in Steenwijk, waar mijn vader ook woont. Ik weet niet waar Anke woont, maar dat moet mijn vader weten. Mijn vader heeft destijds nog bij zijn oom Lubbert (Lub) gewerkt. En in de periode 1985/1987 heeft hij zelf eethuisje ‘Keernpunt’ gerund, zoals het nu al meer dan 40 jaar heet.

abracadabra-483abracadabra-484

This entry was posted in Brink, Neringdoende, Sukersakkie. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *