De Greinspoele bee de Kaele Duun’n

De redactie van het Deevers Archief wil de trouwe bezoekers van het Deevers Archief uiteraard alle mooie hoeken en gaten van de gemiente Deever laten zien en daar hoort zeer zeker de greinse van de gemiente Deever bij.
De redactie heeft de vier hier getoonde kleurenfoto’s van de Greinspoele bee de Kaele Duun’n op donderdag 22 november 2019 gemaakt. De Greinspoele, de naam zegt het al een beetje, ligt op de grens van de provincie Drenthe en de provincie Friesland.
Het stuk van de poele dat op de eerste kleurenfoto is te zien, ligt in de gemiente Deever in de provincie Drenthe.
De stukken van de poele die op de tweede, de derde en de vierde kleurenfoto zijn te zien, liggen in de provincie Friesland.
De Greinspoele is te vinden tussen greinspoaltie LIX (greinspoaltie 59) en greinspoaltie LX (greinspoaltie 60). De greinse löp dwas deur de Greinspoele.
De hier afgebeelde zwart-wit ansichtkaart van de Greinspoele bee Zorgvlied met op de achtergrond de Kaele Duun’n is in juni 1958 uitgegeven, da’s alweer meer dan zestig jaar geleden. De Greinspoele was toen nog maar een Greinspoelegie. Het hemelwater kon waarschijnlijk in die jaren nog ongehinderd naar lager gelegen gebieden stromen. Op de achterkant van de kaart is helaas niet vermeld wie de uitgever van deze kaart was en bij wie deze kaart op Zorgvlied te koop was.

This entry was posted in Ansichtkaart, Bosgezicht, Greinspoaltie, Greinspoele. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *