Ut bloem’mhuus Hofman steet leeg

In de vroegere woning van de hoofdmeester van de legere skoele an de overkaante van de Heufdstroate in Deever is vanaf 1 januari 1986 de bloemenzaak van Henk en Dicky Hofman gevestigd geweest.
Zij zijn eind 2022 gestopt met de bloemenwinkel en hebben zich volledig gericht op het online verkopen en verzenden van bloemen, boeketten en aanverwante artikelen via de webshop bloemenhuishofman.nl.
Zaterdag 26 november 2022 was de laatste dag dat in de winkel verse bloemen en planten konden worden gekocht.
In december 2022 en januari 2023 is de winkel nog een paar dagen open geweest voor de verkoop van restvoorraden. Na 37 jaar staat het pand leeg.
De zeer gewaardeerde bezoeker van ut Deevers Archief leze ook het bericht Ut huus van de heufdmeister an de Heufdstroate.
De redactie van ut Deevers Archief mocht van de eigenaren van de bloemenwinkel van Hofman bijgaand afgebeelde kleurenfoto (afbeelding 2) van de bloemenwinkel in ut Deevers Archief tonen. De redactie is hen daarvoor bijzonder erkentelijk. De redactie weet niet wanneer deze kleurenfoto is gemaakt.
De redactie realiseerde zich pas bij het zien van deze kleurenfoto (afbeelding 2) dat bij de ingang van de bloemenwinkel in het openbare voetgangerspad een rode vierkante tegel ligt; dat is zo’n tegel, waarop ooit de naam van een toneelstuk van Shakespeare was te lezen. De redactie weet nog niet wat de naam was van dit toneelstuk. Ook op afbeelding 1 is deze tegel te ontwaren. De zeer gewaardeerde bezoeker van ut Deevers Archief leze het bericht De zwalk langs de Sjakie uut Spier tegels in Deever.
De redactie heeft de hier afgebeelde kleurenfoto (afbeelding 1) van de leegstaande bloemenwinkel gemaakt op woensdag 17 mei 2023. Rechts van de uitbouw en boven de uitbouw is duidelijk vorm en omvang van de vroegere woning van de hoofdmeester van de lagere school te zien. De redactie weet niet wat de volgende bestemming is van dit gebouw.
De redactie is uiteraard op zoek naar oude foto’s, met name uit de begintijd, van bloemenhuis Hofman.

This entry was posted in Neringdoende. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *