De kanariegele plestik püte van de V.V.V. uut Deever

De redactie van ut Deevers Archief vindt bij het digitaliseren van zijn papieren archief (papier scannen en vervolgens selectief in de oud-papier-bak gooien) bestaande uit vooral veel dozen en veel mappen en veel ordners met veel foto’s, kranten- en tijdschriftenknipsels, reclamemateriaal, folders, en zo voort, en zo voort, en zo voort, uut de gemiente Deever zo nu en dan iets waarvan de redactie het de moeite waard vindt dit te tonen in ut Deevers Archief. Zo vond de redactie in een van de de dozen met Deeverse paperassen tot zijn verbazing en verrassing twee kanariegele plastic püt’n van de V.V.V. Diever, de Vereniging Voor Verrassend Veel Verterend Vreemdelingen Verkeer Diever, met daarop de onverwoestbare spreuk ‘Ga liever naar … Diever’. Zie de bijgevoegde afbeelding. Zat de V.V.V. Diever in het ‘kanariegele-plastic-püt’n-tijdperk’ in het pand van de vroegere Coöperatie an de Heufdstroate bee café Brinkzicht of in het schultehuis an de brink ?
Uiteraard heeft de redactie de twee kanariegele plastic zakken niet in de plastic-afval-bak gegooid, maar weer bewaard, maar nu in de doos met Deeverse prullaria. De redactie is wel bereid één van de twee zakken te ruilen tegen een ander Deevers prul. Wie heeft belangstelling en heeft wat te ruilen ?
Voor de liefhebber van ut Deevers (en wie is dat niet in de gemiente Deever ?) (zelfs drentenierende verstokte Amsterdammers hebben belangstelling voor ut Deevers) volgt hier de Deeverse vertaling van het woord zak: püte. De Deeverse vertaling van een tipse zak is klarre. Un klarre is un tipse püte. Bijvoorbeeld in de zin: Ik goa un klarregie snüpies koop’m bee Batta Bolling.

This entry was posted in Deeverse prullaria. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *