Greinspoaltie LXXIII stiet neet mièr bee de Tilgröppe

De redactie van ut Deevers Archief heeft de kleurenfoto voor afbeelding 1 van greinspoal LXXIII (greinspoal 73) gemaakt op 21 november 2014 bij de Tilgröppe in de Olde Willem. De Stoat had de Tilgröppe op die datum nog niet vernield.
De redactie heeft de kleurenfoto voor afbeeldingen 2, 3, 4 en 5 van greinspoal LXXIII (greinspoal 73) gemaakt op donderdag 22 november 2019 vlak bij de vurropte Tilgröppe in de Olde Willem. De Stoat had de Tilgröppe op die datum al een tijdje vernield.
Greinspoal LXXIII (greinspoal 73) staat op zijn oorspronkelijke plaats op de greinse van de gemiente Deever in de puvincie Drente en de gemiente Ooststellingwaarf in de puvincie Friesland, daar waar de grens vanuit het noordwesten gezien een knik van ongeveer vijfenveertig graden maakt.
Greinspoal LXXIII (greinspoal 73) staat op korte afstand van greinspoal LXXIV (greinspoal 74). Op afbeelding 2 is greinspoal LXXIV (greinspoal 74) nog net rechtsboven te zien.
Deze twee grenspalen staan aan weerszijden van wat vroeger de Tilgröppe was en markeren het stukje grens tussen twee bijna haaks op elkaar staande grensdelen. Tussen greinspoal LXXIII (greinspoal 73) en greinspoal LXXIV (greinspoal 74) ligt nu wat nu nog over is van de vurropte Tilgröppe.
Ook deze roestgevoelige gietijzeren grenspaal bevindt zich in een uitstekende staat van onderhoud. De grenspaal is alleen te voet via een weiland bereikbaar.

Afbeelding 1
Afbeelding 2

Afbeelding 3

Afbeelding 4

Afbeelding 5

This entry was posted in de Olde Willem, Greinse, Greinspoal, Tilgröppe. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *