Ansichtkoate van vekaansiecentrum De Robijn

Van bedrijven die op Zorgvliet, an de aandere kaante van de bos, opereren in de toeristenindustrie zijn heel veel ansichtkaarten bekend. De redactie van ut Deevers Archief besteedt zo nu en dan aandacht aan het verleden van de vele vakantiecentrums op Zorgvliet, op Woater’n en in de Olde Willem.
De redactie kwam onlangs in het bezit van bijgaand afgebeelde kleuren-ansichtkaart van vakantiecentrum De Robijn, adres De Gavere 1, 8437 PE, Zorgvliet. Deze kaart is in 1987 uitgegeven door Van Leer’s Fotodrukindustrie in Amsterdam. Dit is tot nu toe de enige bij de redactie bekende ansichtkaart van dit bedrijf. De redactie had tot nu toe nog nooit gehoord van De Robijn.
Heeft recreatiecentrum De Robijn maar zo kort bestaan, dat uitbater Jelle Robijn niet is toegekomen aan het laten maken van andere ansichtkaarten ? Jelle Robijn huurde het recreatiepark van Meindert en Rijkele de Jong. De redactie heeft nog niet uitgezocht tot wanneer De Robijn heeft bestaan en wie het vakantiecentrum vervolgens heeft gehuurd/gekocht/geëxploiteerd.
De zeer gewaardeerde bezoeker van ut Deevers Archief zou kunnen denken dat aan de onderkant van de ansichtkaart de bruine rand is afgeknipt, maar dat is niet het geval. De redactie denkt dat het een drukfout is, zeg maar dat de kaart een misdruk is.

This entry was posted in Ansichtkoate, Toeristenindustrie, Zorgvlied. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *